Eğitimde iyi örnekler konferansı son başvuru tarihi: 21 Aralık

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2013

İYİ UYGULAMA/MATERYAL BAŞVURULARI İÇİN ÇAĞRI

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2013, 13 Nisan 2013 tarihinde Sabancı Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

İyi uygulama/materyal sunuşları için son başvuru tarihi: 21 Aralık 2012

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

www.egitimdeiyiornekler.org

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2013, 13 Nisan 2013 tarihinde Sabancı Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

Eğitimcilerimizin üniversite öncesi eğitimde iyi uygulama/materyal örnekleri ile konferansa başvurmalarını bekliyoruz.

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2013 için aşağıdaki konulardaki başvurular değerlendirilecektir:

· Erken Çocukluk Eğitimi

· Kaynaştırma ve Özel Eğitim

· Okul Yönetiminde Katılımcılık ve Liderlik

· Öğrenme süreçlerinde Öğretmen Yaklaşımları

· Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim

· Beceri Eğitimi

· Eğitim ve Sanat

Uygulamalarını/materyallerini sözlü ya da poster olarak sunmak isteyenler aşağıda verilen bilgiler ışığında başvurularını 21 Aralık 2012'ye kadar Eğitimde İyi Örnekler internet sayfasından yapabilirler.

İyi uygulama/materyal başvurusu için çağrıyı çevrenizdeki eğitimcilerle paylaşmanızı ve bildiğiniz iyi uygulamaların/ materyallerin konferansa gönderilmesini özendirmenizi dileriz.

www.egitimdeiyiornekler.org

[email protected]

A. EĞİTİM REFORMU GİRİŞİMİ

Türkiye'de eğitim politikası üzerine düşünen, soru soran, sorunları tanımlayan ve çözüm seçenekleri geliştiren ERG'nin amacı, kız ve erkek bütün çocukların hakları olan kaliteli eğitime erişimini güvence altına alacak ve Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik gelişimini üst düzeylere taşıyacak eğitim politikaları oluşturmak ve eğitim alanında katılımcı, saydam ve yenilikçi politika üretme süreçlerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktır. ERG, bu amaçlara yönelik olarak araştırma, savunu ve eğitim çalışmalarını ?herkes için kaliteli eğitim? vizyonu doğrultusunda sürdürüyor.

B. EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI

Eğitim Reformu Girişimi'nin (ERG) 2004 yılından bu yana düzenlediği Eğitimde İyi Örnekler Konferansları, sınıfta, okulda, okul dışında öğrenmeyi ve öğrenme ortamlarını zenginleştirmek için gayret eden öğretmenleri ve eğitimcileri meslektaşları ile bir araya getirerek iletişim ve işbirliği temelinde yeni öğrenme ortamları yaratmayı hedefliyor.

Konferanslarda 2004 yılından bu yana, aralarında Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri, öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum örgütlerinden ve özel sektörden temsilciler, veliler ve öğrencilerin bulunduğu 10.000'i aşkın katılımcı 1.000'i aşkın iyi uygulama ve materyal örneği etrafında bir araya geldi.

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Yerel Çalıştayları

ERG, 2004'ten bu yana İstanbul'da gerçekleştirilen ulusal konferanslarda ortaya çıkan olumlu ortamın ve paylaşılan iyi örneklerin yaygınlaştırılması için Yerel Çalıştaylar gerçekleştiriyor. Özellikle, ulusal konferansta iyi örneklerini sunmuş kişiler arasından seçilen öğretmen ve eğitimcilerin Türkiye'nin çeşitli illerindeki öğretmenlerle bir araya gelmesine ve meslektaşlar arası bir diyalog ve öğrenme fırsatı oluşmasına olanak sağlayan bu uygulama, Eğitimde İyi Örnekler Konferansları'nın yeni bir hizmet-içi eğitim modeli olarak gelişimini destekliyor.

C. EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2013

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2013, üniversite öncesi eğitim çerçevesinde aşağıdaki konularda yapılacaktır:

Erken Çocukluk Eğitimi: Bu kategori, 0-6 yaş arası çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal vb. tüm alanlardaki gelişimlerine katkıda bulunacak sınıf içi/sınıf dışı uygulamaları ve toplum temelli modelleri kapsar.

Kaynaştırma ve Özel Eğitim: Bu kategori, üniversite öncesi eğitimin tüm kademelerinde özel gereksinimli çocukların kaynaştırma ortamlarında ya da ayrıştırılmış özel eğitim ortamlarında eğitim görerek akademik ve bireysel gelişimlerini ve toplumla bütünleşmelerini en üst düzeyde sağlamaya katkı sunacak sınıf içi/sınıf dışı uygulamaları kapsar.

Okul Yönetiminde Katılımcılık ve Liderlik: Bu kategori, üniversite öncesi eğitimin tüm kademelerinde, okul yönetimlerinin çocuğun iyi olma halini desteklemeye, akademik başarısını geliştirmeye, eğitim sürecine ve karar mekanizmalarına tam ve etkin katılımını sağlamaya dönük geliştirdikleri uygulama/materyal örneklerini kapsar.

Öğrenme süreçlerinde Öğretmen Yaklaşımları: Bu kategori üniversite öncesi eğitimin tüm kademelerinde öğrenme sürecinin tasarlanması ve öğrenme çıktılarının değerlendirilmesinde geliştirilen sınıf içi/sınıf dışı tüm uygulama/materyal örneklerini içerir. Aşağıdaki kazanımlara dönük geliştirilen uygulama/materyal örnekleri önceliklendirilecektir:

o Düşünme Becerileri:

§ Eleştirel Düşünme ve Akıl Yürütme Beceri, Değer ve Tutumları

§ Üst Bilişsel Beceriler (öğrenmeyi öğrenme, anlama, hatırlama, özetleme, vb. için öğrenme stratejileri geliştirme)

§ Problem Belirleme, Tanımlama ve Çözme

Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim: Sürdürülebilir kalkınma için eğitim, kaliteli eğitim ve sürdürülebilir insani kalkınma için gerekli olan fikir ve prensipleri içeren bir eğitim süreci/yaklaşımıdır. Bu yaklaşım kaliteli eğitim ve öğrenim için yoksulluğun azaltılması, sürdürülebilir yaşam, iklim değişikliği, cinsiyet eşitliği, kurumsal sosyal sorumluluk ve yerel kültürlerin korunması vb. alanları da kapsar.

Bu kategori, üniversite öncesi eğitimin tüm kademelerinde sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde çevre, barış, toplumsal cinsiyet gibi alanlarda geliştirilen tüm uygulama/materyal örneklerini içerir.

Beceri Eğitimi: Bu kategori, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının sunduğu meslek eğitiminde beceri kazandırmaya dönük kuramsal ve uygulamalı sınıf içi/sınıf dışı uygulama örnekleri ile söz konusu eğitim kurumlarının, farklı kurumlarla/işletmelerle/bireylerle ortak hedefler doğrultusunda bir araya gelerek okulda/okul dışında gerçekleştirdikleri uygulama/materyal örneklerini içerir.

Eğitim ve Sanat: Bu kategori, üniversite öncesi eğitimin tüm kademelerinde öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve duyuşsal gelişimi için eğitimde sanatı ve/veya yaratıcılığı destekleyen uygulama/materyal örneklerini kapsar.

D. BAŞVURU SÜRECİ

D1. Kimler başvurabilir?

Okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından, üniversitelerden, bürokrasiden ve sivil toplum örgütlerinden eğitimciler/eğitimci adayları (kişi, ekip ya da kurum olarak), C bölümünde yazılı konu ve alanlarda iyi örnek oluşturduğuna inandıkları uygulamalarını/materyallerini sunmak üzere başvurabilirler. Kişi, ekip ya da kurumlar birden çok uygulama/materyal başvurusu yapabilirler.

D2. Başvuru koşulları

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı eğitimcilerin ?başvurularının birbiriyle rekabet ettiği? ya da başvuruların ?iyiden kötüye doğru sıralandığı? bir yarışma değildir. Bu konferans öğretmenlerin geliştirdikleri örnekleri birbirleriyle paylaşmalarına ve birbirlerine esin kaynağı olmalarına fırsat sunma amacı taşır. Bu bağlamda geliştirilen seçme koşulları konferansta sunulacak örneklerin kalitesini artırmayı dolayısıyla katılımcıların öğrenme fırsatlarını geliştirmeyi amaçlıyor.

Konferansta sunulan iyi örneklerin ?konferansta sunulmak üzere? geliştirilmesi değil ?eğitim sürecinde bir eksikliğe yanıt vermek/eğitim sürecinde bir gelişim sağlamak vb.? için geliştirilmesi önemseniyor.

Uygulama/materyalin 2011-2012 eğitim-öğretim yılı ya da öncesinde uygulanmış/geliştirilmiş olması gerekiyor. Henüz tamamlanmamış uygulama/materyaller İÖK 2013 kapsamında değerlendirilmeyecektir.

Bunun yanı sıra geçmiş yıllarda Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda seçilerek sözlü ya da poster olarak sunulan örneklerle İÖK 2013'e başvuru yapılamaz. Ancak daha önceki yıllarda kabul edilmeyen uygulama/materyal örneklerleriyle ?geliştirilmeleri koşuluyla? yeniden başvuru yapılabilir. Bu önkoşul aynı örneğin farklı yıllarda konferansta tekrar sunulmasını önlemek ve her yıl farklı örneklerin paylaşılmasına zemin oluşturma amacını taşıyor.

D3. Nasıl başvurabilirsiniz?

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2013'e başvurular yalnızca elektronik olarak (e-başvuru) yapılabilir. Posta ya da elektronik posta yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Elektronik başvuru sürecinde bir sorunla karşılaşmanız durumunda teknik destek sağlanacaktır.

12 Kasım 2012'den itibaren www.egitimdeiyiornekler.org adresinden e-başvuru formunu doldurarak konferansa başvuru yapılabilir.

D.3.1. Başvurunun Ekleri

Başvuruya ek olarak paylaşılmak istenen belgeler (ölçme ve değerlendirme araçları, öğrenci çalışmalarından örnekler vb.) olursa bunlar da elektronik olarak eklenebilir. Eğer elektronik olarak gönderilemeyen ek(ler) varsa elektronik başvuru tamamlandıktan sonra, ek(ler) başvuru numarasının yazdığı bir zarfa konularak, postayla aşağıdaki adrese gönderilebilir:

Eğitim Reformu Girişimi

Bankalar Cad. No 2 Sabancı Üniversitesi Karaköy Minerva Han Kat 5 Karaköy - İstanbul

Zarfın içine sadece ek(ler)in konulması yeterlidir, başvuru formunun yeniden gönderilmesine gerek yoktur.

Önemli Not: Başvuruyla birlikte gönderilen ek(ler)in başvuru formunda yer alan bilgileri destekleyecek nitelikte olmasına dikkat edilmelidir. Ek(ler) değerlendirme yapacak uzmanlara ek bilgi verdiği sürece anlamlıdır.

D4. Başvuru için son tarih

Başvurunun 21 Aralık Cuma günü 18.00'e kadar elektronik olarak yapılması gerekiyor. Bu tarihten sonra elektronik başvuru sistemi otomatik olarak kapanacağından başvuru yapılamayacaktır.

Postayla gönderilen başvuru eklerinin de 21 Aralık Cuma günü postaya verilmiş ve 28 Aralık Cuma 18.00'e kadar yukarıda verilen adrese ulaşmış olması gerekiyor.

E. DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda sunulacak iyi uygulamalar/materyaller, son başvuru tarihine kadar yapılan başvurular arasından, belirlenmiş ölçütlere göre, Seçici Kurul tarafından seçilecektir.

Değerlendirme sürecinde kullanılacak ölçütlerin başvuru formuyla örtüşmesine ve değerlendirmede kullanılacak her türlü bilginin başvuru esnasında istenmesine özen gösterildi.

Değerlendirme sonuçları başvuru sahiplerine 8 Mart 2013'de iletilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber