Mermer ihracatçısı Ercan Akın'ın yaptırdığı Fen Lisesi'ni Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer açacak

1981-1988 yılları arasında öğretmenlik yaptıktan sonra, iş hayatına atılan Aytaş Akın Mermer Sanayi Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın, "Zengin olursam Okul yaptıracağım" hayalini gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimin ne kadar önemli olduğunu bildiğini, öğretmenlik yaptığı yıllarda okul yaptırma hayali kurduğunu ve sanayici olunca bu hayali gerçekleştirebilecek ekonomik imkanı eyre ettiğini anlatan hayırsever İşadamı Akın, "Burdur Seviye Belirleme Sınavları'nda çok başarılı sonuçlar alan eğitimde çok başarılı bir ilimizdir. Bu noktada Burdur'da eksikliği sürekli hissedilen Fen Lisesi'ni yapmaya karar verdim. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için gurur duyuyorum. Her sanayicinin bu duygu ve düşünceleri yaşamasını temenni ederim. Ülkemize ve eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun? dedi.

Ercan Akın, protokolünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalamasından sonra yapımı kısa zamanda tamamlanan ve kendi adını taşıyan Fen Lisesi ile ilgili şu bilgileri verdi: ?Lisemiz, 4 katlı, 38 eğitim ortamına sahip ve 24 dersliklidir. Okulumuzun tüm derslikleri akıllı tahta ile donatılmıştır. Ayrıca yönetim odaları, psikolojik danışma ve rehberlik servisi, kütüphane, konferans salonu, spor salonu ve kantin bulunmaktadır. 10 bin 700 metrekare açık alan üzerine kurulan binanın toplam kapalı alanı ise 6 bin 292 metrekaredir."

Akın'a bu hayırlı girişimi nedeniyle teşekkür eden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç ise, ?Sektörümüzdeki bir sanayicimizin eğitime yatırım yapması ve Fen Lisesi açması bizi onurlandırdı. Her sanayicimizin eğitime yatırım yapmasını temenni ediyorum. Türkiye'nin gelişmiş ülkeler kategorisine geçmesinin yolu eğitimden geçiyor? dedi.

Ercan Akın Fen Lisesi'nin, 7 Aralık 2012 Cuma günü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in katılımı ile gerçekleştirilecek açılış töreni sonrasında eğitime başlayacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber