Trafiğe AB standardı geliyor

Haber Giriş : 21 Ekim 2005 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB'ye uyum çalışmaları trafiğe de yansıdı. Trafik kazalarında tanzim ve düzeni sağlamak amacıyla iki kişiden oluşan motosikletli ekipler, kaza tahkiki bilirkişi ekibi olarak görevlendirilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, düzenlediği haftalık basın toplantısında, emniyet teşkilatının AB ile ilgili yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalışkan, trafik kazalarına zamanında müdahale edilmediği, kazaya karışan vatandaşların iki üç saat bilirkişi ekibini beklediği ve kazaların ardından yolların uzun süre trafiğe kapandığı yönündeki şikayetleri değerlendirdi.Sözcü Çalışkan, gerekli önlemlerin zamanında alınamamasının, başka kazalara neden olduğunu ve trafik akımını durdurduğunu ya da yavaşlattığını anlattı.

Trafik ekiplerinin kaza yerine zamanında ulaşamadıklarını kabul eden Çalışkan, tıkanan trafikte kaza yerine rahatlıkla ulaşabilecek iki kişilik motosikletli polislerin kaza tahkiki ve bilirkişi ekibi olarak görevlendirilmesi sağlanacağını söyledi.

İsmail Çalışkan, bu amaçla, diğer illerde trafik hizmetleri bünyesinde çalışır durumda olup da sürücü, personel eksikliği gibi nedenlerle kullanılamayan tüm motosikletlerin faal hale getirileceğini söyledi. Çalışkan, ayrıca, kaza araştırması ve bilirkişi ekibi olarak görevlendirilen motosikletlerde fotoğraf makinesi ve ihtiyaç duyulacak diğer ekipmanın da bulunacağını ifade etti.

AB ile ilgili yürütülen çalışmalar

Çalışkan, Türkiye'nin, AB'ye uyum sürecinde yürütülen faaliyetlere paralel olarak, AB Adalet ve İçişleri Bakanlar Konseyi'nin 27 mart 2000 tarihli kararı çerçevesinde, Europol ile işbirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Bu çalışmalar sonucunda, teknik ve stratejik düzeyde işbirliğine dayanan, anlaşmanın 18 mayıs 2004 tarihinde imzalandığını anlatan Çalışkan, ''Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) bünyesinde, sık rastlanmayan ve nadiren kullanılan tipteki tahkikat uzmanlıklarının merkezi olarak kaydedilip, AB üyesi devletlerin kanun uygulayıcı kurumlarının kolayca erişimine imkan sağlamak üzere Bilgi Yönetim Merkezi adı altında bir bilgi bankası oluşturulmuştur" dedi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber