METEK Projesi, Kariyer ve Tanıtım Toplantısı Ağrı'da yapıldı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin finanse ettiği METEK Projesi, Kariyer ve Tanıtım Günü Toplantısı Ağrı'da yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesleki eğitime uygulanabilir, ölçülebilir, sürdürülebilir bir ulusal kalite güvence sistemi getirmeyi hedefleyen proje, Ağrı'nın da içinde bulunduğu 21 pilot ilde uygulanacak. Büyük ilgi gösterilen toplantıya yaklaşık 200 kişi katıldı.

Bir restoranda yapılan yapılan toplantıya Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı Vali Yardımcısı Rasim Belge, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Grup Başkanı Şennur Çetin, Milli Eğitim Bakanlığı METEK Projesi Eş Koordinatörü Abdülkadir Yıldız, METEK Takım Lideri David Hardy, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş, Ağrı İş Kur İl Müdürü Samet Yıldız, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erat ile meslek liselerinin yöneticileri ve öğretmenleriyle, iş dünyasından temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, ?Mesleki eğitimde başarılı olmak için işçi ve işveren temsilcileri, meslek kuruluşları, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, mesleki eğitimin bütün aktörlerinin işbirliği içerisinde olması gerekiyor. Başarının anahtarı işbirliğinin sürekli ve başarılı şekilde yapılmasıdır? dedi.

Çocukların meslek seçiminde ve kariyer planlamalarında aile bireylerinin de bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Başak, ?Çocuklarımızın meslek seçiminde kendi kararlarını verebilmelerinde onlara yardımcı olmalıyız. ?Sen bu mesleği seçmelisin' devri kapanmıştır. Onun yerini ?Sen ne olmak istersin, sana nasıl yardımcı oluruz' demek için iş hayatının bütün aktörleri el ele vermeliyiz. Çocuklarımızın kendi kararlarını verebilecek ve sorumluluklarını üstlenecek şekilde yetiştirmeliyiz. Onların yerine düşünebildiğimiz değil, hepimiz için düşünebilecek ve çalışabilecek bireylerin yetiştirildiği bir çağdayız. Mesleki eğitimin kalitesi ve etkinliğinin artırılması için METEK Projesi bütün tarafları bir araya getirip, birleştirmek suretiyle önemli bir imkan sunmaktadır.?

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Grup Başkanı Şennur Çetin de konuşmasında; METEK Projesi'nin mesleki eğitime uygulanabilir, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir ulusal kalite güvence sistemi getirmeyi hedeflediğini vurguladı.

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan ise toplantıda şunları söyledi: "Eğitimin belgelendirilmesi gerekiyor ve bu belgelendirilmenin de uluslararası kabul görmesi gerekiyor. Mevcut büyüme oranlarımıza baktığımızda Türkiye son 10 yılda büyüdü. Bu genç iş gücünün uluslararası piyasalarda da nitelikli olarak iyi bir şekilde istihdam edilebilmesi önemli. Bunun için de bugün bir başlangıç günü. Önümüzdeki dönemde yaygın nitelikli, gerçekçi mesleki eğitimi hem Türkiye İş Kurumu hem de milli eğitimimizle birlikte yürüteceğiz. Bunun için de yereli kaynak var imkan var ve talepte var. Bizim için önemli olan sonucun kendisidir. Yoksa kağıda dökülmüş raporlar değildir. Bu gibi projeler başlangıçtır. İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha etkili proje çalışmalarında da bulunacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber