Kimse Yok Mu'dan Suriyeli mültecilere yardım

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere 2 TIR gıda malzemesi gönderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Ticaret Borsası'nın (KTB) katkılarıyla toplanan yardım malzemesi yüklü TIR'lar dualarla yola çıktı. Kimse Yok Mu yöneticileri, Suriyeli mültecilere yönelik yardım faaliyetlerinin önümüzdeki günlerde yeni TIR'lar yola çıkarmak suretiyle devam edeceğini açıkladı.

Konya Ticaret Borsası önünden yola çıkarılan ilk TIR'ı geçen cuma günü Konya Ticaret Borsa Başkanı Uğur Kaleli, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ile birlikte uğurlayan Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, dün de ikinci TIR'ı Hatay'a göndermişti. Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için başlattıkları gıda yardımı kampanyasının ilkini Konya Ticaret Odası ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, "Bugün, 27 ton gönderdiğimiz ilk TIR'ın ardından ikinci TIR'ı yola çıkarıyoruz. Bu sefer Yayladağı'ndaki Suriyeli mültecilerin faydalanması amacıyla 26,5 ton un gönderiyoruz. Konya Ticaret Borsası ile başlattığımız gıda yardımı kampanyamız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde başka gıda malzemeleriyle yüklü yeni TIR'lar göndereceğiz. Kimse Yok mu Derneği Konya Şubesi olarak bu kampanyamıza destek verene Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli ve üyelerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım kampanyasına destek veren Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli de "Kimse Yok Mu Derneği ile Konya Ticaret Borsası ülkemize sığınan Suriyeli mülteciler için gıda yardım kampanyası başlattı. Bu yardım kampanyamızda üyelerimizin katkılarıyla Konya'da üretim yapan un fabrikalarından toplanan 53.5 ton unu TIR'larla Yayladağ'da bulunan Suriyeli mültecilere gönderdik. Önümüzdeki günlerde yine üyelerimizin katkılarıyla 1 TIR gıda yardımı daha göndermeyi hedefliyoruz.? şeklinde konuştu.

Yardım malzemelerini taşıyan ikinci TIR, bugün yapılan sade bir törenin ardından Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber