Vali Yüksel, kış tedbirleri alınması için kurumları uyardı

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, tüm kamu kurumlarının kış için aldıkları tedbirleri gözden geçirmelerini ve eksikliklerini acil olarak tamamlamalarını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaaddin Yüksel, kış tedbirleriyle ilgili olarak yayımladığı genelgede, ?Önümüzdeki günlerden itibaren mevsimsel değişikliklerle birlikte yağışlı ve soğuk bir döneme girileceğinin meteorolojik değerlendirmelerden anlaşılmasıyla başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe ve belde belediyeler ile tüm kamu kurum ve kuruluşları tertip ve tedbirlerini ivedilikle hazır hale getireceklerdir.? dedi.

Ankara Valisi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün, hava durumu ve değişiklerine ilişkin raporlarını günlük olarak valilik makamı ve ilgili kurum ve kuruluşlara göndermeye devam edeceğini bildirdi. Vali Yüksel, ayrıca kurumların araçlarını ve personel durumlarını yeniden gözden geçirerek gerekirse ilave takviyeleri yapacaklarını duyurdu. Alaaddin Yüksel, kış hazırlıkları doğrultusunda Devlet Su işleri 5. Bölge Müdürlüğü'nün dere taşkınlarını önleme planları dâhilinde kıyı tahkimatı yapılacağını söyledi.

İl Özel İdaresi'nin, özelikle eğitim-öğretimde taşıma yapılan grup köy yolları güzergâhları esas alınarak, yol, menfez, köprü ve yağmur kanallarının bakımını yapacağını kaydeden Yüksel, Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından da benzer uygulamaların yapılacağını kaydetti.

Belediyelerin de kışa hazırlık yaptığını vurgulayan Ankara Valisi, halen yapımı veya onarımı devam eden kamu inşaatlarının çatılarının hızla kapatılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber