Erdoğan: Yolsuzluk iftirası atacak son kişi Kılıçdaroğlu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan Milletvekili Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'yla ilgili olarak, ''Ekibimizle oturur beraberce kapalı oturum yaparız ki bu yasalar içinde var o ayrı bir konu hele hele siyasetçiler olarak, gruplar olarak bunun kararını kendimiz veririz, köşe yazarları bunu belirleyecek değil. Bizim her işimizde temel ilkemiz görüşlerimizi, düşüncelerimizi, tekliflerimizi kendi aramızda istişare ederek nihai kararımızı vermektir. Hangi makamda olursa olsun hangi gücü, hangi iradeyi, hangi iktidarı elinde bulundurursa bulundursun bizim hareketimiz, bizim davamız her meseleyi istişare, her meselede de korkmadan çekinmeden tereddüt etmeden hakkı, gerçeği söylemeyi gerektirir. Bu istişareleri de Kızılay Meydanı'nda yapacak halimiz yok'' dedi.

Erdoğan, ''Yolsuzluk yapmak, yetimin hakkını yemek ne kadar insanlık dışı bir suçsa delili, ispatı, mesnedi olmadan yolsuzluk suçlamasında bulunmak da o kadar insanlık dışı bir suçtur. CHP Genel Başkanı tam 2,5 yıldır, kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. Biz yola çıkarken 3Y prensibiyle yola çıktık. Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele... ve hepsinde de hamdolsun çok ciddi mesafeler aldık. Bugüne kadar bir tek yolsuzluğu ispat edebilmiş, belgelendirebilmiş, delillendirebilmiş değil'' dedi.

Erdoğan, ''10 yıldır bu ülkede hamd olsun karşılıksız para basılmıyor, basılamaz. Kim böyle bir yola tevessül ederse, bizimle yolu ayrılır. Bizim kitabımızda karşılıksız para basmak yok. Karşılıksız parayı bastığınız anda mevcut paranızın değeriyle oynarsınız. Eğer bugün TL dolar karşısında, dövizler karşısında bir değer ifade ediyorsa işte bunun anlamı bizim paramıza olan bağlılığımızdır, ona verdiğimiz değerdir'' dedi.

Erdoğan, Hakkari'deki havaalanı inşaatının terör örgütü tarafından engellendiğini belirterek, ''Ey benim Kürt kardeşim, Hakkarili kardeşim; sana hizmet gelmesini engelleyen bir siyasi partiye nası destek veriyorsun. Bak ben size delille konuşuyorum. Biz size hizmet getirmeye çalışıyoruz. Onlar engelliyor. Duracak mıyız- Durmayacağız. O havaalanını yine yapacağız'' dedi.

Erdoğan, ''Türkiye'de AK Parti'ye yolsuzluk ithamında bulunacak bir parti varsa, en son parti sizsiniz. Bize yolsuzluk iftirası atacak olan en son kişi geçmişinde SSK'yı batırmaktan başka marifeti olmayan CHP Genel Başkanıdır. Sen SSK'yı batırdın. Bütün belgeleriyle her şey ortada'' dedi.

''Bu ülkede terör örgütüyle marjinal sol arasında maalesef bir gönül ilişkisi var. Kimi zaman açık kimi zaman da gizli bir dayanışma var. Son seçimlerde Hakkari'de yaşadığımız gibi... Açık net her şeyi orada gördük''

''Hukuk devreye girince, demokratik kurallar işletilince, parlamento, yani milli irade sorumluluk üstlenince aynı BDP'yi mazlum olmakla, mağdur olmakla, itilmiş kakılmış olmakla niteleyebiliyorsunuz. Bu ne biçim anlayıştır- 'Sonrası çok daha kötü olur'muş. Bak, bir de tehdit ediyor. Bu ülkede o zaman hukuk niye var- AK Parti iktidarı niye var- Benim vatandaşım sokağa çıkmasın diye mi var-''

''Eğer BDP bir siyasi aktör olmak istiyorsa, sorunun çözümüne katkı yapmak istiyorsa meşru siyasetin dilini, araçlarını kullanmak zorundadır. Aksi halde siyasi muhataplık iddiasında bulunamaz. Bulunsa da ciddiye alınmaz. Şunu artık herkesin görmesi gerekiyor. Terör ve şiddet bir hak arama mücadelesi ve yöntemi değildir. Terör, örgütün kendini var etme biçimidir. İşte bunların dillerinden düşürmedikleri barışın, önündeki en önemli engel şiddetin ta kendisidir''

Erdoğan, Kürt kökenli vatandaşlara seslenerek, '' Alnı secdeye varan bin insan, 'la ilahe illallah' diyen bir insan, kalbinde merhamet, kalbinde kutsalı olan, kalbinde yaradanın sevgisi olan bir insan bunlarla aynı yöne bakabilir mi- Soruyorum size'' dedi.

''Bugün hiçbir kutsalı olmayan terör örgütüne sempati duyan, Selahaddin Eyyubi'nin hatırasını çiğner. Dini değerleri ayaklar altına alan terör örgütüne, kalbinde muhabbet besleyen birisi Ahmed-i Hani'nin hatırasını çiğner''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber