Denizde can veren kaptanın yakını: Niye gittin Cemil?

Şile'de kaybolan gemiyi kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarpan botun kaptanı Cemil Özben'in cesedi denizden çıkarıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaptanın cesedi taşınırken fenalık geçiren bir yakını, cesedin arkasından, ?Niye gittin Cemil?? diyerek uzun süre ağladı. Kayıp gemi personeli, Kıyı Emniyeti personeli ve bir balıkçıyı arama çalışmaları ise sürüyor.

Şile'de dün öğle saatlerinde kaybolan gemiyi arama çalışmaları sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait bir bot kayalıklara çarptı. Botta bulunan üç personel, bu sırada azgın sularda kayboldu. Söz konusu 3 personel ile bir balıkçıyı arama çalışmaları sabah saatlerine kadar devam etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir helikopterin de destek verdiği arama çalışmaları sürüyor. İstanbul İtfaiyesi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve diğer arama kurtarma ekipleri sabahın ilk ışıkları ile adeta seferber oldu. Bugün sabah erken saatlerde kayalıklara çarpan botun kaptanı ile bir personelin cesedine ulaşıldı. Yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından kaptan Cemil Özben ve Turgay Sarıboğa'nın cesedi denizden çıkarıldı. Kaptan Özben'in cesedi ekipler tarafından kıyıda bekleyen ambulansa götürüldü. Bu sırada kaptanın bir yakını fenalık geçirdi. ?Niye gittin Cemil!? diyerek ağlayan vatandaşın sözleri çevredekilerin yüreğini dağladı. Kaptanın cesedi ambulansa konulduktan sonra arama çalışmalarına devam edildi. Dün kaybolan gemi personelinin yanı sıra, kurtarma botu kazasında kaybolan Mehmet Genç'in aranmasına denizde devam ediliyor. Denizde kaybolan balıkçı Mümin Akgün de aranıyor. Denizde kaybolan şahısların yakınları ise hüzünlü bir şekilde sahilde bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber