AKP vekilin yeni üniversite talebi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2005 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle YÖK arasında Van 100. Yıl Rektöre Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasıyla tırmanan gerginlik sürerken, AK Partili milletvekili yeni üniversite istedi. AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, illerine yeni üniversite kurulmasını talep etti. Akgün mektubunda, "Mücadelemize hükümet de destek vermelidir" dedi.

Hükümet le YÖK arasındaki gerginlik devam ederken, AK Parti'de yeni üniversite sesleri yükselmeye başladı. YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "15 ile 15 yeni üniversite" talebine karşı çıkarken, AK Parti Karaman Milletvekili Akgün seçim bölgesine yeni üniversite kurulması için girişimlerini hızlandırdı. Daha önce Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve YÖK Başkanı Erdoğan Teziç olmak üzere, ilgili birçok kuruma bu talebi ileten Akgün, çareyi Başbakan Erdoğan'a mektup yazmakta buldu.

Akgün tek sayfalık mektubunda, Karaman'da Selçuk Üniversitesi'ne bağlı Karaman İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Karaman Sağlık Yüksekokulu, Karaman Beden Eğitimi Yüksekokulu, Karaman Meslek Yüksekokulu ile ilçelere bağlı Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu ve Ermenek Meslek Yüksekokulu'nun eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ettiğini hatırlattı.

Selçuk Üniversitesi Senatosu'nun 30 Ekim 2003 tarihli kararıyla Karaman Fen Edebiyat Fakültesi kurulması kararı alındığını, bu kararın da Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) teklif edildiğini belirten Akgün, Fen-Edebiyat Fakültesi olarak düşünülen binanın kaba inşaatının özel bir kurum tarafından yapıldığını ve tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.

Akgün, Karaman'da bir üniversitenin kurulması halinde Karaman iline bağlı Kazım Karabekir ve Ermenek İlçeleri'ndeki meslek yüksekokullarının yanı sıra Karaman'a yakın ve Konya'ya oldukça uzak olan Taşucu, Güneysınır ve Ereğli Meslek Yüksekokulları gibi birkaç meslek yüksekokulunun da bu üniversiteye bağlanabileceğini kaydetti. Böylece hem Selçuk Üniversitesi'nin dağınık konumu biraz daha düzelmiş olacağını hem de yönetilmesinin daha kolay olacağının altını çizen Akgün, Karaman'a bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarında yaklaşık 3 bin 650 öğrencinin öğrenim gördüğünü, üniversite kurulması halinde bu sayının 6 bine kadar yükseleceğini bildirdi. Karaman'da kurulacak üniversitenin adının Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi olacağını dile getiren Akgün, altyapı çalışmalarına hız verildiğini vurguladı. Akgün mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Karaman ilinin nüfus, ekonomik ve sosyal yapısı dikkate alındığında, Karaman ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren Selçuk Üniversitesi'ne bağlı bu birimlerin yeniden yapılandırılması ve bu bağlamda ayrı bir üniversitenin açılmasının gereğini ortaya çıkarmaktadır. Karaman ilinin ekonomik ve sosyal gelişmişlik düzeyi de bunu teyit etmektedir. Tüm bu hususlar dikkate alındığında Karaman ilinde Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nin kurulması gerçekçi bir yapılanma olacaktır. Yıllardan beri büyük bir istek ve heyecanla beklediğimiz Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'ne kavuşabilmek adına verdiğimiz büyük mücadelemize, hükümetimizin gerekli desteği vereceğine inancımız tamdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber