Liseliler polisi taşladı! / Video

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olacak polis adaylarının gerçekleştirdiği toplumsal olay tatbikatı gerçeğini aratmadı. Geleceğin polisleri çevik kuvvet ekiplerine taş ve sopalarla saldırırken, öğrencilerin saldırısına maruz kalan polisler biber gazı ile karşılık verince bazı öğrenciler fenalaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği tatbikatta görevdeki polisler pratik yaparken, polis okulu öğrencileri de biber gazına karşı alıştırıldı.

Dün akşam saatlerinde Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tatbikat gereği Aydın Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan boş bir alanda yolu trafiğe kapatıp, yolda lastik yakarak slogan atmaya başladılar. Gerçeğini aratmayan tatbikatta sivil kıyafetli öğrencilerin yaktığı ateşi söndürmesi ve olası yangın olaylarına karşı Aydın İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de hazır bulundu. Öğrencilerin dağılmaması ve eylemlerini sürdürmeleri üzerine akrep adı verilen zırhlı araç ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bölgeye gelerek öğrencilere dağılın çağrısı yaptı.

Çevik Kuvvet ekiplerinin tecrübelerinin de sınandığı tatbikatta, Polis MYO öğrencileri ellerine ne geçirdilerse polise fırlattı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, öğrencilerin etrafını saran çevik kuvvet ekipleri öğrencileri gözaltına aldı. Her iki tarafın da direncinin ölçüldüğü tatbikatta, biber gazına maruz kalan bazı öğrenciler zor anlar yaşadı.

Tatbikat da olsa etkisiz hale getirilen öğrenciler polis aracına bindirilerek götürülürken, biber gazından etkilenmemek isteyen bazı öğrenciler çareyi kaçmakta buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber