Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu'da kar yağışından dolayı 43 köy yolu ulaşıma kapandı.

Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.

Kar yağışından dolayı Erzurum'da 43 köy yolu ulaşıma kapandı. Hınıs-Köprüköy karayolunda yoldan çıkan 3 araç, karayolları ekiplerince kurtarıldı. İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saat içinde Karayazı ilçesinden 2 doğum ve Hınıs'ta bir epilepsi hastası, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Muş'ta 10 köy yolu ulaşıma kapalı

Muş'ta etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Muş'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, dün sabaha karşı etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, 10 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Özellikle Üçevler grup köy yolunun olduğu mevkide sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Yentür, bu yolları kısa sürede ulaşıma açacaklarını kaydetti.

Gece kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapanan Muş-Kulp karayolunun yapılan çalışmalar neticesinde ulaşıma açıldığı öğrenildi.

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle 20 köy yolu kapandı

Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 60 santim, kent merkezinde ise 42 santime ulaştı.

Bitlis ve çevresinde dün gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren durdu. Yağışın gece boyunca etkisini artırararak sürdürmesi yüzünden il merkezindeki kar kalınlığı 42 santimetreye ulaştı. Yüksek kesimlerdeki kar kalınlığının ise 60 santimetre olduğu belirtildi. Yoğun kar yağışı yüzünden 20 köyün yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalara başladı. Kent merkezindeki yollarda belediye ekipleri tarafından temizleniyor.

Bu arada, kar yağışı nedeniyle dün gece geç saatlere kadar Rahva bölgesindeki toplu konutlara elektirik verilemedi. Yetkililer, kar nedeniyle iletkenlerde kopmalar olduğunu, bu nedenle bölgeye elektrik verilemediğini ifade etti. Gece geç saatlere kadar çalışan ekipler, gece yarısından sonra bölgeye elektrik verebildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri bölgedeki kar yağışının cuma gününe kadar süreceğini bildirdi.

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle 17 köy yolu ulaşıma kapandı

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle 17 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Zara ilçesinde 8, Kangal ilçesinde 4 ve İmranlı ilçesinde 5 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığını belirten yetkililer, kar yağışı nedeniyle Divriği-Arapgir devlet yolunun da ulaşıma kapalı olduğunu kaydetti.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü Sivas'ta, soğuk hava nedeniyle araçların camının buz tuttuğu, ağaç dallarında ve bazı çatılarda buz sarkıtlarının oluştuğu görüldü.

Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Sivas'ta, hava sıcaklığının hafta sonu eksi 12 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber