Aydınlı tabipler Nazilli'deki hekime yönelik saldıyı kınadı

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, Nazilli'de bir doktor ve bir sağlık çalışanının hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nazilli'de dün gerçekleşen saldırının ardından bir açıklama yapan Dr. Eralp Atay, sağlıkta şiddetin hız kesmeden sürdüğünü belirterek, ?Gün geçmiyor ki sağlık alanında değişik illerimizden bir şiddet haberi gelmesin. Dr. Melike Erdem'i kaybedeli 6 gün olmuşken; Ne acıdır ki şiddet sağlık hizmet sunumumuzun bir parçası haline dönüşmekte.

Son olarak ilimiz Nazilli ilçesinde bir özel hastanede görev yapan doktor meslektaşımıza ve sağlık çalışanına hasta yakınları tarafından şiddet uygulanarak darp edilmiştir. Sağlık alanında şiddet kamu sağlık kuruluşu, özel sağlık kuruluşu tanımamakta ve artarak sürmektedir.

Mesleğini 24 saat kesintisiz olarak fedakârca, cefakârca ve özveriyle yerine getiren hekim ve sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti esefle kınıyor son bulmasını istiyoruz.TTB Merkez Konseyi tarafından TBMM Sağlık, Çalışma, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu'na sunulan ?Sağlık personelini etkileme ve sağlık hizmetini kesintiye uğratma' konulu TCK Ek Maddede değişiklik yasa önerisi bir an önce hayata geçirilmelidir. Hekimimize, hastanemize ve sağlık çalışanımıza geçmiş olsun dileyerek, bu olay dahil olmak üzere bütün şiddet olaylarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber