Vali: Unakıtan'ın isteğiyle alındım

Haber Giriş : 22 Ekim 2005 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ani bir kararla merkeze alınmasına tepki gösteren Kırklareli Valisi İsmet Metin, kararda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın etkili olduğunu ileri sürdü. Vali Metin, ?Burası muz cumhuriyeti değil hukuk düzeni var? dedi.

Merkeze atanan Kırklareli Valisi İsmet Metin düzenlediği basın toplantısında kararın alınmasının Maliye Bakanı Kemal Knakıtan'ın Kırklareli ziyaretinde AKP Milletvekili Gökhan Sarıçam'ın protokol tepkisine dayandığını öne sürdü.

İsmet Metin, kendisini görevden alınması ile sonuçlanan olayların 19 Ağustos günü Kırklareli'ne gelecek olan Maliye Bakanı Kemal Uankıtan'ın gezi programının hazırlanması sırasında başladığını söyledi. Vali Metin'in Unakıtan'ın ziyareti sırasında oluşturulan protokol nedeniyle AKP Milletvekili Gökhan Sarıçam'ın Babaeski Kaymakamı'na ve kendisine tepki gösterdiğini ileri sürdü.

Bu ziyaret sırasında yaşanan olayların kendisini rahatsız ettiğini bu nedenler programın bir bölümüne katılmadığını açıklayan Metin, bu nedenle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kendisinin cezalandırılması için içişleri bakanlığı'na başvurduğun iddia etti.

Metin, ?Burası bir muz Cumhuriyeti değil, hukuk düzeni var. Hükümet her istediğini yaparım mı diyecek. Hükümetin yanlışlarına birileri mi düzeltecek, hukuk düzeltecek. Bana iki ay daha valilik yapmak bir şey kazandırmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nde benden sonra gelecek mülki idare amirlerine emsal haline getirilmesidir? diye konuştu.

Vali kararname ile ilgili yargıya gideceğini de söyledi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber