9 bin 250 kadroya nasıl atama yapılacak?

Bu hafta içerisinde 5 bini uzman ve uzman yardımcısı, 3 bin 969 bini SGK kadroları ve 750'si avukat olmak üzere 10 bine yakın kadroya dair haberler medyada yer aldı. Ziyaretçilerimiz bu kadrolara nasıl atama yapılacağını sormaktadır. Her bir düzenleme özelinde konuyu açıklıyoruz. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

750 AVUKAT KADROSU...

5 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede, 750 avukat kadrosunun kurumlara dağılımı yapılmıştır. Resmi Gazetede yer alan dağıtım cetvellerinde, toplam 134 kadroya dağıtım yapılmıştır. Bu kurumları görmek için tıklayın. Cetvellerde, kadroların dereceleri yer almaktadır. Kimilerinde dereceler 1 ila 5 arasında iken kimilerinde 6 ila 9 arasıdır. 1 ila 5 arasındaki kadrolara ya kurumiçi unvan değişikliği sınavıyla ya da naklen atama yapılır. ancak, 6 ila 9. dereceler arasında olan kadrolara genel olarak KPSS ile atama yapılacağını söyleyebiliriz. Fakat, bu KPSS alımı, merkezi olmayacaktır. Zira 3 Ekim 2012 tarihli Resmi Gazetede yer alan düzenleme ile avukat kadrolarına yapılacak atama, ÖSYM'nin yapacağı merkezi yerleştirmeler dışına çıkarılmıştır. Kurumlar ilana çıkacak, adaylar KPSS puanlarıyla o kuruma başvuracak ve açılan kadro sayısının 5 katı aday yazılı veya sözlü sınava alınacaktır. İlanlar memurlar.net'te yer alacaktır.

5 BİN ADET UZMAN VE UZMAN YARDIMCISI KADROSU...

Uzman kadrolar: Yine 5 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede 2 bini uzman, 3 bini uzman yardımcısı olmak üzere 5 bin uzman ve uzman yardımcısı alınacaktır. Uzman kadrolarına, 3 yıllık uzman yardımcılığı dönemi sonrasında yeterlik alan adaylar atanabilmektedir. Yani uzman kadrolarına, KPSS puanıyla atama yapılmamaktadır.

Uzman yardımcısı kadroları: Uzman yardımcısı kadrolarına ise KPSS puanıyla atama yapılmaktadır. Bunun için KPSS'ye girmiş olmak ve alan grubu testlerini de (Maliye, İktisat, Hukuk vb.) cevaplamış olmak gerekmektedir.

Bu düzenleme, kadrolara hemen bu yıl veya 2013 yılında atama yapılacağı anlamına gelmemektedir. Bu kadrolar, kurumların orta vadeli ihtiyaçlarına göre verilmiştir.

İlk defa uzman yardımcısı alacak kurumlara, örneğin Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarına, yüksek sayıda kontenjan ayrılmıştır. Bu kurumların, 2013 yılı içerisinde ilana çıkması yüksek bir ihtimaldir.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KADROLARI

SGK tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulunca Meclise sunulan kanun tasarısına göre, 200 sosyal güvenlik uzman yardımcısı kadrosu ihdas edilmektedir.

SGK Başkanlığı bunun dışında 7. dereceli 1.750 adet memur ve yine 7. dereceli 1750 adet VHKİ kadrosu almaktadır. Bu kadroların dereceleri, KPSS ile atama yapılmasına uygundur. Ancak derecelerden dolayı, KPSS ile atama yapılrsa sadece lisans ve önlisans mezunları başvuru yapabilecektir. Lise mezunları memuriyete 13. dereceden başlayabildiği ve en çok 3 üst dereceli kadroya atama yapılabildiği için, lise mezunları bu kadrolara başvuramayacaktır. KPSS ile atama yapılmaya karar verilirse, bu kadrolar ÖSYM'nin merkezi tercih kılavuzunda yer alacaktır.

Diğer taraftan şu hususu da belirtmek gerekiyor. SGK Başkanlığı, bu kadrolara kurum içi görevde yükselme uygulamasıyla da atama yapılabilir. VHKİ kadrosunun maaşı memur kadrosuna göre biraz daha yüksek olduğu için, kurumda çalışan memurlar VHKİ kadrosuna geçirilebilir. Bu durumda; memur kadrolarına da, yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personelin başvuruları, görevde yükselme çerçvesinde alınabilir.

Hangi yöntemin kullanılacağına kurum karar verecektir.

İLANLARI NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ?

İlanlar memurlar.net'in http://ilan.memurlar.net servisinde yer almaktadır.

Ayrıca Turkcell aboneleri ISBUL yazıp 7777'e göndererek, Avea aboneleri de KAMU yazıp 9090'a göndererek, ilanları cep telefonlarına alabilriler. Her iki servis de, GSM operatörleri adına memurlar.net tarafından yönetilmektedir.

KPSS'ye özel facebook sayfamızdan da ilanlar güncel olarak takip edilebilir. Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber