7 Aralık 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 07 Aralık 2012 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 13.00'te Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf'ı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak, saat 13.15'te Magaryaf ile baş başa görüşecek, saat 13.45'te Magaryaf onuruna öğle yemeği verecek, saat 15.00'te Magaryaf ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, saat 17.00'de BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon'u kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 16.00'da Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf ile TBMM'de bir araya gelecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'te partisinin genel merkezinde MKYK toplantısına katılacak, saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konut'ta BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ile görüşecek, saat 19.30'da Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf ile bir araya gelecek.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Çalışma Bakanı Zafer Çağlayan, saat 18.30'da Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 50. yıl kutlamalarına katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de saat 09.00'da Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek ve saat 10.50'de İstanbul'a hareket edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'da ''Güney Akım Projesi?nin ilk kaynak törenine katılacak.

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Paris'te düzenlenen ''Türkiye-Fransa Tarım Yürütme Komite Toplantısı'na katılacak. Tarım alanında Şövalye Liyakat Nişanı takdim edilecek olan Eker, Daha sonra Fransa Tarım Bakanı Stephane Le Foll'un onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 20.00'de BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon onuruna Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda akşam yemeği verecek.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 10.00'da TOBB tarafından Batman'a Anadolu Lisesi binası, yurt ve spor salonu yaptırılmasına ilişkin protokolün imza törenine katılacak.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul Kongre Merkezi'nde saat 09.30'da Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Türkiye İnovasyon Haftası Etkinlikleri'nin ikinci gün açılış törenine, saat 10.30'da İnovasyon Şifreleri Konferansı'na katılacak, saat 11.30'da İnovasyon Sergisi'ni ziyaret edecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul Pendik'te saat 10.00'da Ihlamur Eylem Planı fidanı dikimi törenine katılacak.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Antalya'da saat 09.00'da Serik ilçesi Belek beldesinde düzenlenen ?4. Uluslararası Terörizm ve Sınır Aşan Suçlar Sempozmu?nun açılışına, saat 13.30'da Elmalı ilçesi Bayralar köyünde Durmuş Yener İlkokulu'nun açılışına, saat 14.30'da Elmalı İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Öğrenci Yurdu'nun açılışına, saat 16.00'da Elmalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipler Amirliği Hizmet Binası'nın açılışına katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'de saat 11.00'de Dünya Engelliler Günü Akdeniz Bölgesi Hikaye Yarışması törenine, saat 14.00'te Uluslararası Turunçgil Kongresi lansmanına, saat 16.00'da meslek lisesi yapımı imza töreni ve mağaza açılışına katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Eskişehir'de saat 09.40'da valiliği ziyaret edecek, saat 10.00'da Anemon Otel'de 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tanıtım programına katılacak, saat 11.00'de AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret edecek, saat 14.00'te Tepebaşı Bölge Sağlık Tarama Programı törenine katılacak. Bakan Çelik, saat 15.00'te yüksek hızlı tren ile Eskişehir'den Ankara'ya hareket edecek.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'de saat 18.00'de ?Dört Mevsim Kocaeli? konulu fotoğraf yarışması törenine, saat 19.00'da Wellborn Otel'de Kazakistan Cumhuriyeti'nin Kocaeli Fahri Konsolosu takdim töreni ve resepsiyonuna katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Burdur'da saat 11.00'de valiliği, saat 11.30'da belediyeyi ziyaret edecek, saat 13.30'da Ercan Akın Fen Lisesi'nin açılışına katılacak.

Siyasi partilerin programları

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Conrad Otel'de saat 10.00'da gazetelerin ekonomi müdürleriyle kahvaltıda buluşacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türk Hava Kurumu Üniversitesi, saat 09.00'da Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Havacılık Konferansı'na ev sahipliği yapacak.

- ?3. Uluslararası Kör ve Az Görenlerin Eğitimi, Rehabilitasyon Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu?, saat 09.30'da Angora Otel'de gerçekleştirilecek.

- Ankara Kadın Platformu üyeleri, saat 13.00'te Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

- 12 gündür Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemi yapan Atama Bekleyen Öğretmenler-Şubatçılar Grubu üyeleri, saat 13.30'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- Suriye halkına destek vermek için İngiltere ve Almanya gibi ülkelerden yola çıkan aktivistler, Fatih Saraçhane Parkı'nda saat 11.00'de basın açıklaması düzenleyecek.

- Balkan Savaşı'nın 100. yılı dolayısıyla düzenlenen 1. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresi kapanış ve değerlendirme toplantısı, Bursa'da yapılacak.

- AK Parti Siyaset Akademisi'nin Bursa'daki 11'inci programı, saat 19.00'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Siyaset Akademisi'nin ilk dersini Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi (ANAR) Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu verecek.

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Korunan Alanlara İlişkin Mevzuat ve Uygulamalar Eğitimi", Serik ilçesi Belek beldesindeki Atlantis Otel'de saat 09.30'da başlayacak.

- Balıkesir'deki Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nda (GMKA) saat 14.00'te yeni destek programıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Spor Toto Süper Lig'in 15. haftası oynanacak iki maçla start alacak, program şöyle:

20.00 Beşiktaş-Eskişehirspor

20.00 Sanica Boru Elazığspor-Mersin İdmanyurdu

- THY Avrupa Basketbol Ligi A Grubu'nda en kritik maçına çıkacak olan Fenerbahçe Ülker, TSİ 22.00'de deplasmanda Panathinaikos ile karşılaşacak.

- THY Avrupa Basketbol Ligi C Grubu'nda bir üst tura çıkmayı garantileyen Anadolu Efes, saat 20.00'de evinde İspanyol rakibi Caja Laboral'i ağırlayacak.


- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (17.00)

- Cumhurbaşkanı Gül, Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf'ı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak. Baş başa görüşmenin ardından öğle yemeğine geçecek iki cumhurbaşkanı, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. (13.00-13.15-13.45-15.00)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ile Başbakanlık Resmi Konut'ta görüşecek. (18.00)

- Başbakan Erdoğan, Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf ile Başbakanlık Resmi Konut'ta bir araya gelecek. (19.30)

POLİTİKA

- AK Parti MKYK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda toplanacak. (14.00)

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genel Sekreteri Ban-Ki Moon onuruna akşam yemeği verecek. (20.00)

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB tarafından Batman'a yapılacak lisenin protokol törenine katılacak. (10.00)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da 2012-2013 Ihlamur Eylem Planı'nı başlatacak. (10.00)

- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Plan Bütçe Komisyonu üyeleriyle 2013 yılı bütçesine ilişkin İstanbul Conrad Otel'de basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Antalya'da düzenlenen '4. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'na katıldıktan sonra Elmalı ilçesine geçerek ilkokul, yurt ve emniyet binası açılışları yapacak, kaymakamlığı ziyaret edecek. (09.30-13.30)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Eskişehir'de, Valiliği ziyaret edecek, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtım Programı'na katılacak, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Tepebaşı Bölge Sağlık Taraması Programı'na iştirak edecek. (09.40-14.00)

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Mersin'de, Dünya Engelliler Günü-Akdeniz Bölgesi Hikaye Yarışması, Uluslararası Turunçgil Kongresi Lansmanı ile meslek lisesi yapımı imza töreni ve mağaza açılışına katılacak. (11.00-14.00-16.00)

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Erzurum'da, Palandöken ve Konaklı kayak merkezinde inceleme yapacak, valilik, büyükşehir belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde incelemede bulunacak Bakan Kılıç, Atatürk Üniversitesi'nde bir etkinliğe katılacak, kız ve erkek öğrenci yurtlarını gezecek. (09.30-18.00)

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Burdur'da, valilik, belediye ve partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Ercan Akın Fen Lisesi'nin açılışına katılacak, il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle bir araya gelecek. (11.00-19.00)

EKONOMİ

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir'de, TCDD-İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında İZBAN-Tepeköy İlk Ray kaynağı ile istasyon ve üst geçitlerin temel atma törenine katılacak. Ardından bir gazete tarafından düzenlenen "İzmir'in Türk Ekonomisindeki Yeri ve Önemi" konulu toplantıya katılacak. (10.30 - 13.30)

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğinin 2. gün açılışında konuşacak ve inovasyon sergisini gezecek. (09.30-11.30)

DÜNYA

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e Paris'te 'Tarım Alanında Şövalye Liyakat Nişanı' takdim edilecek.

GÜNCEL

- BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon, Suriyelilerin kaldığı Gaziantep ? Islahiye'deki Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret edecek. (12.30)

- Köy ismi çiftçinin başına dert oldu (Özel)

Samsun'un Ayvacık ilçesinde 1985 yılında sürdürülen kadastro çalışmasında 4 köydeki bazı parseller 'Balahur köyü' adını taşıyan başka bir yerleşim yerine kaydedildi. İsmi hiçbir kurum tarafından bilinmeyen köyde yaşayan çiftçi devlet desteklerinden yararlanamıyor.

- Suriye halkına destek vermek için İngiltere ve Almanya gibi ülkelerden yola çıkan aktivistler, İstanbul Saraçhane Parkı'nda battaniye ve kışlık giyim malzemesi yardımı yapacak. (11.00)

- Sürücünün kopan parmağını hastaneye kız kardeşi yetiştirdi (özel)

Başkent'te meydana gelen trafik kazasında yaralanan sürücünün kopan parmağı uzun uğraşlar sonucu polis ekipleri tarafından bulundu. Bulunan parmağı ise sürücünün kız kardeşi hastaneye yetiştirdi.

SPOR

- Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta maçları Sanica Boru Elazığspor - Mersin İdmanyurdu ve Beşiktaş ? Eskişehirspor karşılaşmalarıyla başlayacak. (20.00)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber