'Yılın din görevlileri' ödüllerini aldı

Adana merkez Seyhan ilçe Müftülüğü'nün belirlediği ?Yılın Din Görevlileri' düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eğitim ve Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonu'nda yapılan törene ESOB Başkanı Kazım Barışık, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Seyhan Müftüsü Halil Uzun ile 300'e yakın imam ve müezzin katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan ve dualarla sona eren toplantıda konuşan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, katkılarından dolayı Birlik Başkanı Barışık ile Kur'an Kursları'nda görev yapan imam ve müezzinlere teşekkür etti. Müftü Uzun, din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada, ?Hepiniz aynı zamanda öğretici ve öğretmenlik yapmaktasınız. İmam demek en onurlu insan demektir. Camilerimiz sizlere emanettir. Bizim övünmeye ihtiyacımız, böyle bir çabamız da yoktur. Çabamız ve çalışmalarımızla belki de yakında parklar içerisine kurulacak çadırlarda da Kur'an Kursları düzenleyeceğiz.? diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Öztürk de kendisinin de İmam ? Hatip mezunu olduğunu ve zorlu bir süreçten geçerek bugünlere geldiğini ifade etti. Öztürk, ?Biz her daim görevimizi yaptık. Vatanımıza, milletimize imzalarla bağlı değiliz. Şartlar bugün çok farklı. Sizler bu toplumun liderlerisiniz. Mahallenin liderlerisiniz. Kur'an-ı Kerim'in mesajları evrenseldir. Huzurlu ve mutlu toplumun oluşması için kamu görevi yapan bizler kadar sizlerin de görevleri vardır. Bunun maddi bir karşılığı yok, ecirdir, Allah'tan gelir.? diyerek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

ESOB Başkanı Kazım Barışık ise manevi açıdan önemli görevler yapan din görevlilerini kutlayarak bir araya gelmenin güzelliğini anlattı. Barışık, din görevlilerinin insanlara iyiyi, doğruyu ve güzeli öğrettiklerini belirterek, kendi konumunda bulunanların da aynı şeyleri yaptığını ve bunun ulvi ve güzel bir hizmet olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Seyhan'da yılın kur'an kursu dernek başkanı seçilen Cumali Özcan'a, yılın cami dernek başkanı Ahmet Keskin'e, yılın imam ? hatipleri Mustafa Kaleağası ve İmdat Elik'e, yılın müezzin- kayyımı Bilal Düzbayır'a protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber