23 yıllık öğretmen, emekli ikramiyesi ile okul yaptırdı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yapımı tamamlanan Nesrin-Fuat Bursalı İlköğretim Okulu hizmete açıldı. İşadamı Fuat Bursalı'nın 1 milyon lira nakdi bağış yaptığı okul için genel bütçeden de 1 milyon 250 bin lira harcama yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağmur altında gerçekleşen açılışa Vali Şahabettin Harput'un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve hayırsever Nesrin ve eşi Fuat Bursalı çifti ile belediye başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yağmurdan dolayı halk oyunları ekibi gösterisinin de dahil olduğu birçok etkinlik iptal edilirken, açılışa katılanlar zor anlar yaşadı.

Vali Şahabettin Harput, açılışta yaptığı konuşmada, hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirterek, ?Bursa'da bu şekilde hayırsever insanları görünce gururlanıyorum. İnançlarımız diyor ki; ?Verdiğin senindir, aldığın değil'. Dünyadaki bütün kavgalar almaktan çıkar. ?Sen alacaksın ben alacağım' diye. Ama ?Sen vereceksin, ben vereceğim' diye kavga çıkmaz. Ben veren el olan hayırsever insanlara teşekkür ediyorum. Bursa'nın eğitim konusunda hala desteğe ihtiyacı var. Ben bu konuda yeni hayırsever isimlerin de çıkmasını bekliyorum.? şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise Bursa'da son yıllarda eğitimde çok büyük bir yapılaşma olduğunu belirterek, hayırseverlere teşekkür etti.

Açılışta konuşan Nesrin Bursalı, 23 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olduğunu anlattı. Bursalı, ?Emeklilikten sonra öğrencilerimden hiç ayrılmamak üzere emekli ikramiyeme eşim de destek vererek bu okulu yaptırdık.? dedi.

Öğrencilerin de şiirler okuduğu programda yapılan duanın ardından açılış gerçekleştirildi. Açılışın ardından okulu gezen Vali Harput ve beraberindeki protokol üyelerine öğrenciler maskeli sürpriz yaptı. Başta Vali Harput olmak üzere Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da dahil protokol üyeleri ve hayırsever işadamlarının maskelerini takan minik öğrenciler büyük bir sürprize imza attı. Öğrencilerin sürprizleri karşısında oldukça şaşıran Vali Harput ve protokol üyeleri öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber