Bahçeşehir Üniversitesi ile Medical Park'tan 'tıp'ta işbirliği

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) yeni akademik dönemde öğrenci kabul etmeye başlayacak olan tıp fakültesi için Türkiye'nin en büyük hastane zincirlerinden Medical Park ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi, sağlık alanında ilk yıl 50 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nde gerçekleşen tanıtım toplantısına, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, Dünya Beyin Cerrahisi Derneği Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Peter Black ve Harvard Üniversitesi Dana Farber Kanser Enstitüsü Genetik Uzmanı Prof. Dr. Charles Stiles katıldı.

Anlaşmayla birlikte Medical Park Göztepe Hastanesi, önemli bir eğitim-araştırma hastanesi olarak hizmet verecek. Ayrıca BAU TIP'ı tercih eden öğrenciler, dünyanın en önemli üniversiteleri ile yapılan işbirlikleri sayesinde uluslararası deneyim yaşama olanağına sahip olacak. Öğrenciler eğitim süreleri boyunca; Harvard Üniversitesi Dana Farber Kanser Enstitüsü'nde 1 yıl araştırma, her yıl Harvard Üniversitesi'nde 1 aylık klinik staj, Cenevre Üniversitesi Kalp Sağlığı Merkezi'nde çalışma ve araştırma, Yale Üniversitesi Nörogenetik Laboratuvarı'nda araştırma, Florida Üniversitesi Anatomi Laboratuvarları'nda çalışma ve Stanford Üniversitesi'nde biyomedikal alanında araştırma yapma imkanı bulacak. Ayrıca hazırlık sınıfı okuyacak olan öğrenciler, İngilizce eğitimlerini Bahçeşehir Üniversitesi'nin Washington DC ve Toronto'daki kampüslerinde alacaklar.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

?Yeni bir atılımla uzun zaman önce karar verdiğimiz tıp fakültemizi açtık. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da ilk öğrencilerimize. Amacımız elbette iyi doktorlar, iyi bilim adamları yetiştirmek. Ancak dünyada yaşanan ekonomik krizler nedeniyle, sağlık alanında önemli girişimler ve atılımlar yapılamazsa, gelecekte kötü bir kaos ile karşı karşıya kalacağız. Ekonomi ve sağlığı bir düşünmek gerekiyor. Buradan hareketle, bir yatırım yapıyoruz. Bu yatırım ile tıp biliminin temel amaçları olan temel tıp bilimine yatırım yapmayı düşünüyoruz. İlk yılda temel tıbba minimum 50 milyon dolar yatırım yapacağız. Türkiye'de her geçen gün yeni bir gelişme oluyor. Bizler de bu işbirliği ile Türkiye'de artık tıp bilimi ile ilgili labirentlerde çözümler buluyor, önemli buluşlara imza atıyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi Göztepe Medical Park Hastane Kompleksi'nin olduğu bu bölgeyi tıp biliminin yeşerdiği çok önemli bir alan merkez haline getirmek istiyoruz. Medical Park Hastaneler Grubu ile yaptığımız bu işbirliği ile Türkiye ve dünya için çok önemli bir adım atıyoruz.?

Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta da çok önemli bir gün yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

?Afiliasyon ile Bahçeşehir Üniversitesi ve Medical Park Hastaneler Grubu arasında yaptığımız işbirliği Türkiye'de bir milattır. Bu afiliasyon Türkiye'de herhangi sıradan bir ihtiyaçtan ortaya çıkan işbirliği asla değildir. BAU ve Medical Park Hastaneler Grubu olarak çok önemli bir işbirliğine imza atıyor ve önümüzdeki yıllarda başka firmaların da yapacağı afiliasyonalara örnek olacağız. Ülkemizde yeni başlamakta olan afiliasyon döneminde bizim sorumluluklarınız çok ama çok yüksek. Temel tıp bilimleri için yapılacak olan minimum 50 milyon dolarlık yatırım oldukça önemli bir rakam. Türkiye'de 50 milyon dolarlık bir yatırımla dev sanayi hamleleri, dev fabrikaların ilk adımı atılıyor. İşte BAU Tıp Fakültesi böyle bir hedef koyuyor. Bizler bu önemli işbirliği ile tıp adına çok önemli adımların atılacağı bir yola çıkıyoruz. Artık özel hastaneler tıp biliminin yuvası olmak isteyen, öğrenciler yetiştirmek için yarışan, rekabette ülkeye katkı yapmaya çalışan organizasyonlar ve dünya çapında var olmak için büyük bir vizyonla yola çıkan yapılar olacaktır. Artık herkes görecek ki özel hastanelerin başındaki özel kelimesi bugüne kadar bilinenden çok farklı anlamlara gelecek. O nedenle bu hastanelerin bilim yuvası haline gelmesinde Bahçeşehir Üniversitesi ile yapılan bu işbirliği çok önemli. Bizler bu dinamik yapıyla BAU TIP'ın Türkiye'de en iddialı tıp fakültesinin olmasını sağlayacağız. Bu coğrafyada ve dünyada tıp alanında önemli başarılara imza atmak için yolculuğa çıkıyoruz.?

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, üniversite olarak Türkiye'nin en iyi tıp fakültesini oluşturmayı, uluslararası nitelikte hizmet verecek profesyonel sağlık elemanlarını yetiştirmeyi ve sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada çığır açacak bilimsel çalışmalara öncülük etmeyi hedeflediklerini söyledi. Yalçın, ?BAU Tıp Fakültesi, klinik çalışmalarını Türkiye'nin en büyük ve etkin hastaneler grubu Medical Park ile yürütmeye karar vererek, yurt dışında Harvard, Stanford, Yale, Florida ve Cenevre gibi son derece saygın tıp ve sağlık merkezleriyle geliştirmekte olduğu iş birliği zincirine yeni halkalar eklemeyi sürdürmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi olarak sağlık alanında sahip olduğumuz tüm programları, önümüzdeki öğretim yılında öğrenci alacağımız BAU Tıp Fakültemiz ile taçlandıracağız.? dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, Türkiye'nin iki önemli isminin güçlerini birleştirerek çok önemli bir ilke imza attıklarını ifade ederek, ?BAU TIP Türkiye'nin en iyi tıp fakültesi olmak üzere yola çıkıyor. Öğrencilerimiz yalnızca hasta bakmayı, hekim olmayı değil, bilimsel araştırma yapmayı da öğrenecek. Araştırma merkezimizde Türk ve yabancı tanınmış bilim insanları ile ilk sınıftan itibaren birlikte çalışacaklar. Yalnızca TUS değil, isteyen öğrenciler Amerikan USMLE sınavına da hazırlanacak, ilk yıl Harvard Tıp Fakültesi'nde klinik staj yapacaklar. Bu üstün kaliteli eğitim ve araştırma ortamı içerisinde öğrencilerimiz özenle seçilmiş öğretim üyeleri ile kuşkusuz ki Türk tıbbını bir dünya markası yapmamıza yardımcı olacaktır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber