Bitlis'te 3 gündür kar yağışı sürüyor

Bitlis'te 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle araçlar kara gömülürken, vatandaşlar da dam küremeye devam ettiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kar yağışı Bitlis'te hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Üç günden beri aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle araçlar kar altında kayboldu. Kar kalınlığının kent merkezinde 50, yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 70 santimetreyi aştığı bildirildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 60 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Köy yollarının açılması için ekiplerin karla mücadele çalışmasını aralıksız yürüttüğü bildirilen açıklamada, acil durumlara karşı da ekiplerin hazır bekletildiği kaydedildi.

Karayolları ekipleri kar yağışı ile birlikte ana artellerde açma çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yollarda yaşanan maddi hasarlı trafik kazalarının da meydana geldiğini bildirdi.

Damlarını küreyen vatandaşlar ise karın güzel yanlarının olduğunu ancak kış boyunca dama küremek zorunda kaldıklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber