50 yaşına geldi, hala çocuk mahkemesinde yargılanıyor

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştirenlerden dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam ediliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Eylül öncesi yaşanan olaylar sebebiyle açılan kimi davalar da sürüyor. Yargılaması devam edenlerden biri de Adnan Madak. Madak hakkında 1980 öncesi İstanbul Bahçelievler olayları sebebiyle açılan dava halen sürüyor. Olayın meydana geldiği tarihte 18 yaşından küçük olan Madak, şuan 50 yaşında. Fakat dava hala sonuçlanmadı. Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma yapılacak.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan Adnan Madak, 34 senedir yargılandığını söyledi. Kamuoyunda 'Bahçelievler katliamı' olarak geçen davada fail olarak yargılandığını anlatan Madak, yargılamanın Anayasanın 'eşitlik' ilkesine aykırı olduğunu vurguladı.

11 yıl Ankara Mamak cezaevinde yattığını anlatan Madak, 1991 affıyla dışarı çıktığını ancak yargılamanın devam ettiğini kaydetti. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın hayatını kaybeden 35 bin kişinin faili olarak yargılandığını dile getiren Madak, şöyle devam etti: "Ona bir idam verdiler, sonra müebbete çevrildi. Benim olayda 2 ölü, 4 yaralı var. Bize adam başına 6 tane ağırlaştırılmış müebbet verildi. Daha önce idam da aldık." dedi.

MHP'nin ülkücülerin yaşadıklarına olan duyarsızlığını da eleştiren Madak, başlarına çorap örüldüğünü ancak sahipsiz kaldıklarını söyledi. Olay tarihinde 18 yaşını bitirmediği için yargılamanın çocuk mahkemesinde devam ettiğini anlatan Madak, Sıkıyönetim Mahkemeleri kaldırıldığında dosyasının Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiğini belirtti. Çocuk mahkemeleri kurulunca da dosyanın otomotik olarak bu mahkemeye verildiğini dile getiren Madak, bu haksızlığın giderilmesini istedi.

3.Yargı Paketi'nde 104'üncü maddenin Geçici 3'cü maddesine, "12 Eylül 1980 tarihinden önce işlenmiş olan suçlardan dolayı lehe Kanun, 1/3/1926 tarihli ve 765 sayılı Türk Ceza Kanununun cezaların içtimaına ilişkin hükümleri uygulandıktan sonra ortaya çıkan sonuç ceza göz önünde bulundurularak belirlenir. Belirlenen bu ceza infaz bakımından lehe hükümler içeren kanuna göre infaz edilir." ifadeleri konulmuştu. Madak, bu değişiklik kapsamında yapılacak duruşmada bir düzeltme yapılacağını beklediğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber