'Yardım edeceğiz' diye parasını çaldılar

Hüyük ilçesinde, yardım etme bahanesiyle girdikleri yaşlı kadının evinden bin 500 lirasını çalan 2 şüpheli, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek yakalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye bağlı Mutlu beldesinde hafif ticari araçla, tek başına yaşayan İsmihan Kaçar'ın (82) evine gelen 2 kişi, Sosyal Hizmetler'den geldiklerini, kendisine yardım etmek istediklerini söyledi.

Yaşlı kadına 100 lira verip "Bize parayı bozup 50 lirasını geri ver, başkalarına da yardım edeceğiz" dedi. Bu şekilde evdeki paraların yerini öğrenen şüpheliler, kadını oyalayarak, yatağının altındaki bin 500 lirasını çaldı.

Parasının çalındığını yeğeninin uyarısı üzerine fark eden Kaçar, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, beldedeki güvenlik kamerası görüntülerinden tespit ettiği O.D. ve O.D. isimli 2 şüpheliyi, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde yakaladı.

Zanlıların jandarmadaki ifadelerinde suçlamayı kabul etmedikleri, bu nedenle İsmihan Kaçar'ın parasının iade edilemediği öğrenildi.

İsmihan Kaçar, evine gelen 2 kişinin, kendisine para verdikten sonra kömür ve gıda yardımı da yapılacağı vaadinde bulunduklarını belirterek, "Para üstünü getirirken takip edip, odamdaki yatağın altında bulunan diğer paralarımı çalmışlar. Yatağımın altında sadece 4 lira bozuk para kalmış. Emekli maaşım yok, bu para devletten 3 aydan 3 aya aldığım ve biriktirdiğim aylığımdı. Bana bu para bir sene yeterdi. Benim başka bir gelirim yok" diye konuştu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber