Yayla şenlikleri ve festivaller daha geniş kitlelere tanıtılacak

Türkiye'nin doğa ve yayla turizmi bakımından önemli merkezlerinin başında gelen Doğu Karadeniz, her yıl mayıs ve ekim ayları arasında yüzlerce yayla şenliği ve festival düzenleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festival ve şenliklerde, bölgenin kültür hayatı ve yayla geleneklerinin yansıtan etkinlikler yapılıyor. Yörenin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal değerler yaşatılmaya ve tanıtılmaya çalışılıyor. Geçmişte daha çok yayla göçü ve yaylada yapılan işleri eğlenceye dönüştürmek amacıyla yapılan şenlikler, son yıllarda bölgede gelişen turizme paralel olarak farklı yerlerden gelen insanların buluşma ve eğlenme yeri haline geldi. Bölgedeki turizm açısından da önemli bir yer tutmaktan şenliklere, ağırlığı yerli olmak üzerene her yıl yüz binlerce insan katılıyor. Karadeniz insanı için yazın bir buluşma yeri de olan şenliklerin dana geniş kitlelere tanıtımı için harekete geçildi.

Bölgede yapılan şenlik ve festivallerin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından hazırlanan 'Yayla Göçleri ve Şenlikleri Projesi' ile ülke içi ve dışında tanıtımı yapılacak. Projeyle, yüzyılların geleneksel değerlerini hem turizm açısından değerlendirmek, hem daha geniş kitlelerin bu yöreye ilgisini artırmak, hem de görsel ilginin ağırlıklı işlenmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülecek.

Yayla şenlikleri ve festivallerini tanıtmak ve bu alanda bir farkındalık oluşturmayı amacıyla hazırlanan proje, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Suat Hacısalihoğlu ile DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım tarafından imzalandı.

Başkan Hacısalihoğlu, burada yaptığı konuşmada, projenin bölgedeki yayla şenlikleri ve kültürünün Türkiye ve dünyada tanıtılmasını amaçlayan önemli bir adım olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, projenin özellikle bölgenin doğal güzellikleri ve kültürünün tanıtımında çok etkili olacağına inandığını dile getirdi.

DOKA Genel Sekreteri Kaldırım da projeyle yaylalardaki özgün kültürün ortaya çıkarılması ve tanıtılmasının amaçlandığına değindi.

Kaldırım, ?Yaylalarımızın ve yöremizin hem Türkiye'de hem uluslar arası alanda tanıtılması noktasında güzel bir proje. Hem yatırımcı çekme hem gelen turist sayısını arttırma, turizm işletmelerinde kaliteyi arttırma, kapasiteyi arttırma, bölgenin otantik doğal güzelliklerinin ön plana çıkarılması noktasında gerçekten önemli projeler yapılıyor. Bu projenin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber