Eski çöplük kültür parkı olacak

Eski şehir çöplüğünde incelemelerde bulunan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, yakın zamanda bu alanın kültür parkı olacağını kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter'le beraber Muratlı Caddesi üzerindeki rehabilitasyonu başlayan eski evsel katı atık düzensiz depolama alanında incelemelerde bulundu.

Başlayan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler alan Adem Dalgıç burasının çok kısa zamanda tamamlanarak Tekirdağ halkının hizmetine sunulacağını söyledi. Dalgıç ?1985 yılından itibaren Tekirdağ Merkez ilçeden çıkan katı atıklar gelişigüzel bir şekilde yani düzensiz olarak depolanmaktaydı. Bu katı atıklar arasında evsel atıklar, ambalaj atıkları, tıbbi atıklar, inşaat atıkları, lastikler gibi her çeşit tehlikeli ve tehlikesiz atık yer almaktadır. Bugün gelinen noktada evsel atıklar düzenli depolama tesisinde, hafriyat toprağı ve inşaat atıkları ise izinli depolama alanlarında bertaraf edilmektedir. Ayrıca tıbbi atıklar sterilizasyon tesisinde zararsız hale getirilmekte, ambalaj atıkları geri dönüşüm tesislerinde değerlendirilerek, lastik, elektronik atıklar ve diğer özel atıklar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilmiş firmalar tarafından ayrı toplanarak geri dönüşümü sağlanmaktadır. Belediyemiz bu faaliyetlerle yetinmeyerek yıllarca sızıntı sularının yeraltı sularını kirlettiği, yangınlarla şehrimizin üstünü bir sis bulutu gibi örten, kokusu ile çevre halkı rahatsız eden ve fare, sinek, haşere, köpek gibi birçok hayvanın üremesi ve besin kaynağı olan ayrıca kötü bir görüntü sergileyen vahşi depolama alanının rehabilitasyonunu gerçekleştirmek üzere faaliyete başladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 milyon TL hibe aldık. Bu proje kapsamında öncelikle atıkların 1/3 eğimle şevlendirmesi yapılarak saha düzenlenecek sonrasında sızıntı suyu toplama havuzu ve gaz drenaj kanalları teşkil edilerek mineral geçirimsizlik tabakası, drenaj tabakası ve toprak tabakası ile atığın üzeri kapatılarak son örtü teşkili yapılacaktır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra sahanın ağaçlandırılması sağlanarak yeşillendirilecek ve saha çevresi çit ile kapatılacaktır. Böylelikle yeraltı ve yüzey sularının kirlenmesi önlenecek, çöp alanından çıkan gazların yangınlara yol açması engellenecek ve halkımız daha sağlıklı ve temiz bir çevreye sahip olacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber