Sincan'da pazarlara sıkı denetim

Sincan Belediyesi, pazarları denetlemeye devam ediyor. Belediye, pazar esnafı ile işbirliği yaparak vatandaşa huzurlu bir ortamda alışveriş imkanı sunuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tek tip pazar kıyafeti ile müşterisini karşılayan esnaf, yaka kartı ve sicil numarası sayesinde ilçe sakinleri güvenli bir ortamda alışverişini tamamlıyor. Pazar yerlerinde bulunan akıllı tartı ile vatandaş, aldığı sebze meyvenin kilosunu da kontrol edebiliyor.

Pazarlarda gürültü kirliliği oluşturarak çevreye rahatsızlık veren esnafın bağırarak satış yapması önleniyor. Vatandaşın güvenle alışveriş yapabilmesi için de esnaf, müşteriyi tek tip kıyafet mavi önlükle karşılıyor. Ayrıca, pazar esnafın yaka kartı ve sicil numarası da müşteriye güven veriyor. Sincan Belediyesi, bununla da kalmayarak tek tip beyaz çadır kullanılmasını ve tezgahların mavi plastik örtü ile kaplanmasını zorunlu hale getiriyor. Haftanın yedi günü, ilçede kurulan pazarlarda vatandaşın aldığı ürünün kilosunu kontrol etmesi için de tartı kontrol noktaları bulunuyor. Vatandaş, almış olduğu sebze ve meyvenin eksik tartılıp tartılmadığını kontrol edebiliyor.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ?Pazar alanlarında hassasiyetle sürdürdüğümüz bütün denetimlerin amacı, hem pazarcılarımıza hem de vatandaşlarımıza en güvenli ve huzurlu alışveriş ortamı sağlamak. Burada vatandaşımız ve esnafımızla birlikte adım atarak düzenlemeler yapıyoruz. Halkımıza kaliteli hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber