Kapadokya'da bin 200 metre yüksekte 12.12.2012.12.12 çılgınlığı

Dünyada sıcak hava balon turlarının yapılabildiği en gözde merkez olan Kapadokya'nın büyülü atmosferinde, yüzyılda bir gelen 12.12.12 tarihinde Akgül ve Pamir çifti yerden bin 200 metre yüksekte nikah kıyarak hayatlarının en unutulmaz imzasını attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzonlu sigortacı Elif Pamir (42) ile oto galericiliği yapan Yalçın Kaya Akgül (42) hayatlarının en mutlu anını özel bir yerde ve mekanda yaşamak için yüzyılın son şanslı günü olarak adlandırılan 12.12.12 tarihinde hayatlarını birleştirme kararı aldı. Yer olarak da gelin Elif Pamir'in uzun süredir gelmek istediği Türkiye'nin en önemli kültür, turizm ve doğa turizmi merkezlerinden Kapadokya'yı seçti. Kapadokya'ya gelen çift evlilik için de düğün organizasyonunu üstlenen firmanın önerisi ile balonda nikah kıymayı kararlaştırdı. 6 kişilik özel bir balon kiralayan damat Yalçın Kaya Akgül, böylece nikahını kendi deyimiyle ? özel bir günde, özel bir mekanda, özel birisiyle? kıyma şansı oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Özengi Çayı mevkiine kiraladıkları özel bir araçla gelen gelin Elif Pamir ve damat Yalçın Kaya Akgül, balonda nikah öncesi duygularını basın mensuplarına anlattı.

Özel bir günde, özel bir mekanda, özel arkadaşlarımızla, özel birisiyle evlenmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden damat Yalçın Kaya Akgül, bütün evlenecek çiftlere de böyle özel günleri ve anları tercih etmelerini tavsiye etti.

12.12.12 tarihinde evlenmeyi 5-6 ay önce planladıklarını, yeri ise eşinin tavsiyesi ile Kapadokya olarak belirlediklerini kaydeden Akgül, ?Buraya nikah işlemleri için gelince özel bir acenta ile anlaştık. Acenta sahibi Levent Kızıldoğan'a eşimin nikahı balonda kıymak istediğini belirtince organizasyonu yaptı ve 6 kişilik özel bir balon kiraladık. Balonda nikahla ayağımızı yerden kesmek istedik.? dedi.

Uzun yıllardır Kapadokya'ya gelmeyi düşündüğünü belirten gelin Elif Pamir ise evlenmeye karar verince balayı ile birlikte yapma isteği duyduğunu söyledi. Pamir, Kapadokya'da bulunmaktan, nikahı balonda kıymaktan çok mutlu ve keyifli olduklarını da belirtti.

Ortahisar beldesinde bulunan Özengi Çayı mevkiine özel olarak getirilen ve balonlarla süslenen sıcak hava balonu, gelin ile damatın gelmesiyle birlikte havalanmak üzere hazırlandı. Gelin, damat, 3 şahit ve Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme Belediyesi Evlendirme Memuru Yasin Temel'in binmesiyle birlikte eşsiz vadi manzarası altında gökyüzüne yükseldi. Yerden bin 200 metre yükseğe çıkınca Evlendirme Memuru Yasin Temel, gelin ve damada kendi rızaları ile evlenmek isteyip istemediklerini sordu. Her ikisinden de 'evet' yanıtını alınca nikah defterine imzaları attırdı. Evlenme cüzdanını da geline verdi. Çift bin 200 metre yüksekte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber