Rektörlere davetiyeler postada

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2005 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köşk'e çıktığından bu yana verdiği beş resepsiyona, YÖK Başkanı ve üyeleriyle birlikte sadece Ankara'daki üniversite rektörlerini ?eşli' davet eden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhuriyet'in 82. yıldönümü dolayısıyla vereceği resepsiyona davet ettiği ?eşli' protokol listesini değiştirdi. Hafta sonu netleştirilen değişikliğe göre, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu için Ankara dışındaki devlet ve vakıf toplam 67 üniversitenin rektörleri için de ?eşli' davetiye hazırlandı.

Tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın yerine, vekil tayin ettiği Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Doğu'ya davetiye gönderildi.

AKP: NORMAL

AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Cumhurbaşkanı Sezer'in 29 Ekim resepsiyonuna tüm rektörleri davet etmesini, ?Onlar da bu ülkede önemli görev yapıyorlar. Onların çağrılmalarından daha doğal bir şey olamaz' sözleriyle değerlendirdi. Fatsa, AKP'li Ramazan Toprak'ın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın'ın Ermeni kökenli olduğuna yönelik değerlendirmesini ise tepkiyle karşıladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber