Açılış şartlarını kaybeden Özel Öğretim Kurumlarıyla ilgili MEB görüşü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 02.11.2012 tarih ve 143100 sayıları yazıları ile Açılış Şartlarını Kaybeden Özel Öğretim Kurumlarıyla İlgili Bakanlık Görüşü

Görüş yazısında; ?İliniz ???. ilçesinde faaliyette bulunan Özel ???. Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu hakkında düzenlenen ???.tarihli ve ???.sayılı raporun , inceleme Değerlendirme Komisyonunda görüşülmesi sonucunda," Raporda getirilen teklifin Özel Öğretim Kurumları Kanununun 7. Maddesine göre yeniden değerlendirilmesi" hususunda görüp isteğine ilişkin yazı ve eki incelenmiştir.

5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunun 7 nci maddesinde; "Özel öğretim kurumları, kurum açma şartlarından herhangi birini kaybetmesi veya izinsiz değişiklik yapması, mevzuatta belirtilen sayıda personel çalıştırılmaması veya mevzuata aykırı personel çalıştırılması, reklam ve ilana ilişkin gerekli şartların' yerine getirilmemesi halinde, davranışın ağırlık derecesine göre on beş günden az olmamak kaydıyla üç aya kadar geçici olarak, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun genel ve özel amaçlarıyla temel ilkelerine uymayan, kurumunu mevzuata uygun kapatmayan, geçici olarak kapatma cezası alan ve aynı fiili tekrar işleyen kurumlar ise sürekli olarak kurum açma izni veren makam tarafından kapatılır," hükmüne göre; adı geçen kurumun faaliyet göstereceği, fiziki olarak bir mekânı olmadığından, eğitim öğretim yapılmadığı belirtilmektedir.

Buna göre, kurumun binası bulunmadığı ve açılış şartlarından birini kaybettiğinden, 5580Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunun 7 nci maddesine göre konunun Valiliğinizce değerlendirilerek sonuçlandırılması hususunda gereğini rica ederim.? açıklamasında bulunulmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber