YÖK, Ömer Dinçer kararını baskıyla aldı

Haber Giriş : 26 Ekim 2005 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TAYYİP Erdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer aleyhinde karar alan YÖK'ün, bu karara muhalif olan üyelere baskı uyguladığını öne sürdü. Bu konuda bilgi sahibi olduklarını iddia eden Erdoğan, ?Verilecek kararı, biz önceden biliyorduk. YÖK üyeleri baskı altına alındı. Olumlu kanaat açıklayan üyelerin nasıl baskı altına alındıklarını biliyoruz. Biz, yasalar içinde ülkemizin âli menfaatlerini gözeterek süreci çalıştırırız. Hiçbir zaman kavgadan yana olmayacağız? diye konuştu.

NASIL HUKUKÇULUK BU?

Erdoğan, AKŞAM'ın, ?Rektör Yücel Aşkın'ın tutuklanmasıyla hükümet ilişkilendirilmek isteniyor? hatırlatmasına, ?Bu çok çirkin. Hükümetle Rektör Aşkın'ın uzaktan yakından ilgisi yok? yanıtını verdi. Başbakan, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in özellikle kadro ve mali konulardaki eleştirilerini yanıtlarken şöyle konuştu: ?Dürüst davranılmıyor. Bunlar bizi üzüyor. Hükümet olarak bizim kalkıp Rektör Aşkın konusuna müdahil olmamız nasıl mümkün olabilir? Ana muhalefetle, Barolar Birliği aynı şablon içinde hareket ediyor. Barolar Birliği Başkanı'nın hangi partide tescilli olduğu ortada. Ben ve arkadaşlarım bu işin içinde yokuz, olmayacağız. Ama bu kadar rektör Van'a gidiyor. Ne işi var o kadar rektörün orada? Çirkin uygulamalar. Hukukçu bunlar. Nasıl hukukçuluk bu yahu. Van olayında henüz verilmiş bir karar yok. Süreç işliyor ama yargı baskı altına alınıyor. Buna karşılık benim müsteşarıma (Ömer Dinçer) aynı günde zaman aşımı olmasına rağmen, kesinlikle misilleme yapılıyor.

Bu arada Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Sezer'in vereceği resepsiyona ilişkin açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber