Dağda mahsur kalan gençler kurtarıldı

5 saat süren operasyon gece 01.00'de bitti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya'da dün akşam saatlerinde dağa çıkıp, bir süre dolaştıktan sonra mahsur kalan iki genç kafadar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından gece yapılan 5 saatlik operasyon sununda 01.00'de kurtarıldı.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan Muhammed Arpaguş (18) ile Hüseyin Düzgün (20), Bademli köyü Badallar mevkisinde yağışlı havada gezinti yapmak için çıktıkları dağda bir süre dolaştıktan sonra kayalıkların arasında mahsur kaldılar.

Cep telefonuyla aradıkları itfaiyeye kaybolduklarını bildiren gençlerin yardımına Gümüşhacıköy İlçe Jandarma Komutanlığı timleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri yetişti. Geç saatlere kadar süren kurtarma operasyonunun ardından mahsur kaldıkları yerde bulunup dağdan indirilen gençler olay yerinde bekleyen 112 Acil Servis ambulansıyla Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gümüşhacıköy Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Çelik ile birlikte kurtarma operasyonunu yöneten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun, yaptığı açıklamada, "Gençler önce itfaiyeye haber vermişler. İtfaiye olaya müdahale edemeyince, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne durum intikal etti. Biz de en kısa sürede ekibimizle gençlerimizi bulundukları yerden kurtardık" dedi.

Dolaşmaya çıktıkları dağda mahsur kaldıklarını anlatan Muhammed Arpaguş, kurtarıldıktan sonra büyük sevinç yaşayarak ekiplere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber