GLİ'ye alınacak 46 beden işçisi için kura çekildi

Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi Müdürlüğü'nün yer altı iş yerlerinde çalıştırılmak üzere ilk ve ortaokul mezunları arasından işe alınacak 46 beden işçisi ile ilgili Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nce kura çekimi yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi Müdürlüğü'nün yer altı iş yerlerinde çalıştırılmak üzere ilk ve ortaokul mezunları arasından işe alınacak 46 beden işçisi ile ilgili Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nce kura çekimi yapıldı.

Ada Stadı'nda elektronik ortamda yapılan kura çekimlerinde 138 asil ve 138 yedek aday belirlendi. Kura çekilişi başından sonuna kadar görüntülü ve sesli kayıt altına alındı. Kura çekimini müracaat eden adaylar arasında isteyenler tribünlerden izleyebildi. Listede isimleri bulunmayan adaylar ise çekiliş mahalline alınmadı. Kura çekimi sırasında çekilişi engellemek isteyenler hakkında hukuki işlem yapılacağı gibi çekiliş mahallinden uzaklaştırılacakları ikazı yapıldı. Bundan sonraki süreçte ise mülakata girmeye hak kazanan adaylar ile öncelikli hakkına sahip taşınmaz malları kamulaştırılanlar ve terörle mücadelede yaralanma, üstün başarılı adaylara, uygulamalı sınav/mülakat tarihleri ayrıca yazılı olarak bildirilecek.

Mülakatların kısa süre içerisinde yapılacağı öğrenilirken, kazanan adaylara iş başı yaptırılacak. Daha önce Tunçbilek'te yapılan kura çekiminde 42 aday belirlenmiş, ancak çıkan olaylar yüzünden organizasyon yarım kalmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber