Van'da hayvanlar ambulansla hastaneye kaldırılacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi, hayvanlara hizmet verecek 200 bin liraya mal olan tam donanımlı bir ambulans aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gece gündüz ihtiyaç halinde hayvanların sağlık merkezlerine ulaştırılmasında kullanılacak. Ambulansla ihtiyaç olan bölgeye gidecek uzman hekimler, hasta veya yaralı hayvanlara müdahale ederek hayvan hastanesine ulaşması sağlanacak.

Van YYÜ Veteriner Fakültesi tarafından satın alınan 1 ambulans ve büyükbaş hayvanlar için taşıma römorku hizmete başladı. Her türlü ilk müdahalenin yapılabileceği tam donanımlı ambulans, ihbarlarda anında istenilen bölgeye gidecek. Ambulansla ihtiyaç olan bölgeye gidecek uzman hekimler, hasta veya yaralı hayvanlara müdahale ederek hayvan hastanesine ulaşması sağlanacak. Tedavisi tamamlanan hayvanlar sahiplerine teslim edilecek. Ambulans, doğada yaralı olarak bulunan hayvanların da tedavisinde kullanılacak.

YYÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından 200 bin TL'ye alınan tam donanımlı ?hayvan ambulansının' anahtar teslimi ve tanıtımı amacıyla YYÜ Veterinerlik Fakültesi'nde bir tören düzenlendi.

Törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van ve ilçelerinde yaralanan hayvanlara en kısa sürede ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Battal, "Bölgemizde hayvancılığın yaygın olması nedeniyle birçok hayvan hastalanıp sakatlanıyor. Yine sokakta yaşayan birçok hayvan çeşitli sebeplerden yaralanıyor. Biz bunları göz önünde bulundurarak üniversitemize bir hayvan ambulansı aldık. Artık Van ve ilçelerimizde yaralanan bir hayvanı anında oradan alarak üniversitemizdeki hayvan hastanesine taşıyabileceğiz. Umarım bu hizmetle hayvanları hem de hayvan severleri mutlu ederiz." dedi.

YYÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ise ambulansın alınmasında desteklerini esirgemeyen Rektör Battal'a teşekkür ederek, ?Fakültede bir hastanemiz var. Burada ahır şartlarında hastane hizmeti vermek istemiyoruz. En kısa zamanda hastane binamızın yeri tahsis edildi. Vatandaşlar ambulansı görünce farklı tepki veriyorlar. ?İnsanlar kendilerine ambulans bulamıyorlar. Siz hayvanlara ambulans alıyorsunuz' diyen vatandaşlar oldu. Ben de siz kendi hakkınızı arayın bizde hayvanların hakkı için uğraşıyoruz dedim.? şeklinde konuştu.

Ambulans için henüz bir çağrı merkezi oluşturulmadığını söyleyen yetkililer, bu merkez oluşturuluncaya kadar YYÜ'nün santralinin aranabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber