TRT'ye Köşk'ten dönmeyecek aday

Haber Giriş : 26 Ekim 2005 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK, TRT Genel Müdürlüğü için adaylar belirledi. En kuvvetli isim Ulaştırma Bakanlığı müşteşarı İbrahim Şahin. İbrahim Şahin tercihinin arkasında önemli bir neden daha var.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Şenol Demiröz'ün istifasıyla boşalan TRT Genel Müdürlüğü için adaylarını belirledi. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Mete ile DPT Sosyal Planlama Genel Müdürü Kemal Madenoğlu aday gösterildi. Hükümet bu üç isimden birini belirleyerek onay için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderecek. Kulislerde hükümetin, Şenol Demiröz'ün ataması sırasında yaşanan krizin benzerini yaşamak istemediği belirtiliyor. Bu nedenle hem PTT Genel Müdürlüğü hem de Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanması sırasında Köşk'ten iki kez vize alan İbrahim Şahin adı öne plana çıktı. İbrahim Şahin, adaylık için RTÜK'e başvurmadı. Ancak RTÜK toplantısında üyelerden Paşa Yaşar kendisini aday gösterdi ve 9 üyeden 8'inin oyunu aldı. Muhsin Mete ile Kemal Madenoğlu ise 5'er oyda kaldı.

YILDIRIM'IN DANIŞMANIYDI
Paşa Yaşar ile İbrahim Şahin'in yolları ilk kez, hükümetin kurulduğu dönemde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın danışmanı oldukları dönemde kesişti. Yıldırım, hukuk öğrenimi gören ve değişik ilçelerde kaymakamlık yapan İbrahim Şahin'i, PTT Genel Müdürlüğü'ne; Paşa Yaşar'ı da Aycell Genel Müdür Yardımcılığına getirdi. Yaşar, Aria ve Aycell birleşmesi sonrasında kurulan Avea'da da 2 yıl genel müdür yardımcılığı yaptı.

MALİYETİ DÜŞÜRDÜ
Adaylar arasında öne çıkan İbrahim Şahin, Müsteşarlıktan önce PTT Genel Müdürlüğü yaptı. Şahin, PTT Genel Müdürlüğü nedeniyle "kamu kaynaklarını etkin kullanarak maliyet düşürme şampiyonu" olmuş ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan ödül almıştı.

Erdoğan'dan ödül aldı

İbrahim Şahin, 1 Ocak 1962 tarihinde Amasya'da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Şahin, 1988-1989 yıllarında İngilizce eğitimi ve İngiliz İdari Sistemi üzerine inceleme programına katılmak üzere Greylands School Of English, Southampton'da bulundu. Şahin, 1990'dan sonra Kavak, Halkapınar Arpaçay, Adilcevaz Taşköprü ilçelerinde kaymakamlık yaptı. Şahin, evli ve 1 çocuk babası.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber