Kazan'da 45 derece sıcaklıkta jeotermal su bulundu

Kazan'da 45 derece sıcaklıkta jeotermal su bulundu.2010 yılında yapılan jeotermal su arama etüdleri sonucu, muhtemel sıcak su kaynaklarının bulunduğu Soğulcak Köyü Kurtboğazı Barajı arasında 5 bin hektar, Karalar ve Tekke köyleri arasında ise 2 bin 470 hektarlık arazi için ruhsat alınarak arama çalışmasına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazan'da, belediyenin, İller Bankası'ndan satın aldığı sondaj makinasıyla ilçede 3 yıldır sürdürdüğü jeotermal su arama çalışmaları sonuçlandı. İlçenin Soğulcak köyü yakınlarında yürütülen sondaj çalışmasında, yerin 400 metre altında sn/25 metreküp sıcak su bulundu. Jeotermal suyun bulunması ilçede heyecana yolaçtı. Sondaj çalışması yapılan alanı ziyaret ederek bilgi alan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçenin çeşitli yerlerinde ölçüm çalışmaları yaptırdıklarını belirterek, yaptırılan ölçümler sonucu termal su kaynaklarının bulunması muhtemel yerlerin tespit edildiğini ve bir süredir yürütülen sondaj faaliyetlerinin olumlu sonuç vermesiyle de 400 metre derinlikte yaklaşık 45 derecede, saniyede 25 metreküp jeotermal su bulduklarını söyledi.

Bölgede bulunan jeotermal suyun ilçe ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Ertürk, "Son yıllarda yapılan yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Kazan, jeotermal turizmin de merkezi olmaya aday. Bu sevindirici gelişme ilçemizde yeni yatırım alanlarının açılmasına da öncülük edecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber