15/12/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2012 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Türkmenleri Kongresi heyetini İstanbul'daki çalışma ofisinde kabul edecek. (13.00)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Bolu Abant'ta, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 'Hac Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek. (09.00)

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bolu'da, TOBB-Türkiye Medya ve İletişim Meclisi'nin düzenlediği, 'Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansı'na katılacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da konferansa iştirak edecek. (09.30)

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanları Sendikası'nın Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlediği teşkilat toplantısına katılacak. (10.00)

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin İstanbul Sarıyer ilçe teşkilatınca düzenlenen, 'Büyükşehir Yasası Ne Getiriyor, Ne Götürüyor?' konulu panele katılacak. (11.00)

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Adana Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan Akın Özdemir ve EMO Parkı ile Kurttepe Kapalı Semt Pazarı'nın açılışlarına katılacak. (11.00)

EKONOMİ

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da 5. Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu'na konuşmacı olarak katılacak. (09.30)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Altınpark'ta 20 elektrikli aracın teslim törenine katılacak. (10.00)

DÜNYA

- Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi'nin 27. Toplantısı, İstanbul Adile Sultan Sarayı'nda yapılacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- Mısır'da halk, yeni anayasa için sandık başına gidecek. Referandumun birinci tur oylaması takip ediliyor.

- Suriye Türkmenleri Platformu İstanbul'da toplanıyor. Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılması bekleniyor.

- Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Samsun'da genişletilmiş il divan toplantısına, Ordu'da ise konferansa katılacak. (10.00-19.00)

- İzmir'de, atama bekleyen öğretmenler basın açıklaması yapacak. (13.00)

- İstanbul'da köylü olmak. (Özel)

Milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul her geçen gün farklı bir çehreye kavuşuyor. Gökdelenler, yeni metro hatları derken, artık ne havalimanları ne köprüler bu kente yeterli geliyor. Baş döndürücü bu değişim çağdaş kentleşmeyi artırsa da insanları da birbirine yabancılaştırıyor. Bu kentte birbirine yabancılaşmayan insanlar da var. Cihan Haber Ajansı, İstanbul'un köy yaşamını görüntüledi.

- Meclis'te 158 komisyon kuruldu, sonuç sıfır. (Özel)

Türkiye Büyük Millet Meclisi, her yıl onlarca araştırma komisyonu kuruyor. Ancak içtüzükteki engeller sebebiyle verimli sonuç alınamıyor. Susurluk, Şemdinli, Metin Göktepe, Uğur Mumcu, Muhsin Yazıcıoğlu ve en son Darbeleri Araştırma Komisyonu kuruldu. Olaylara ilişkin kurulan komisyonlarda hazırlanan raporlar, sadece Meclis'in tozlu arşivlerinde yerini alıyor. 158 komisyondan yalnız 109'u çalışmalar sonucu raporunu hazırladı, raporların kimi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeden arşive alındı. 37 komisyon çalışmalarını tamamlayamadı. 12 komisyon ise çeşitli sebeplerden işlevsiz kaldı.

KÜLTÜR-SANAT

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabük'te valiliği ziyaret edecek, çeşitli inceleme ve açılışlarda bulunacak (11.00-15.30)

- Film ve dizilerdeki dövüş sahneleri acemice. (Özel)

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, film ve dizi yapımcılarına çağrıda bulunarak, ?Dövüş sahneleri dizilerimizde acemice kalıyor. İsterlerse ders verebiliriz.? dedi.

SPOR

- Spor Toto Süper Ligin 16. hafta maçlarına Mersin İdmanyurdu-Akhisar Belediyespor, Sanica Boru Elazığspor-Gaziantepspor ve Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmalarıyla devam edilecek. (16.00-19.00)

- PTT 1. Lig'de 16. hafta maçlarında Kartalspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor, Adanaspor-Karşıyaka, Denizlispor-MKE Ankaragücü ve Kayseri Erciyesspor-Manisaspor karşılaşmaları oynanacak. (13.00-14.00-16.00-19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber