Adana İl Milli Eğitim Müdüründen kız öğrenci yurduna gece denetimi

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet yurtlarda öğrencilerin iyi şartlarda bakılıp bakılmadığını kontrol etmek için haber vermeden gece yarısı denetimlerde başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selamet, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen ve beraberindeki heyetle birlikte orta öğretim sınıf kız öğrenci yurdunu denetleyerek, pansiyonlardaki nöbetçi öğretmenlerden bilgi aldı. Daha sonra pansiyonun yatakhane, yemekhane ve diğer bölümlerini gezen Selamet, etüt salonunda ders çalışan öğrencilerle sohbet ederek, öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Selamet öğrencileri dinledikten sonra onlara yaptığı konuşmada, ?Hayalleriniz olsun. Büyük düşünün. Sadece devlette bir işe girmek ve maaş almak olarak hayal kurmanın çok çok ötesinde hayalleriniz olmalı. En büyük güç insanın kendi kabiliyeti ve direncidir. Sizler bizim geleceğimizin teminatsınız. Küresel rekabette ayakta kalabilecek, çağı yakalamak değil, çağ kapatıp, çağ açacak, çağı şekillendirecek yeterlilikte ve özgüvene sahip olarak kendi değerlerimizle bezenmiş bir şekilde yetişmeniz en büyük emelimizdir. Önümüzdeki yüzyılın ilim adamları, yöneticileri, öğretmeleri doktorları sizler olacaksınız. Dünyada marka olacak büyük şirketler kurmayı ve adınızı herkesin beynine nakşedecek mucitler olmayı hedeflemeniz ve bunu başarmanız ülkemizin dünyadaki diğer ülkeler arasında hak ettiği yeri almasını sağlayacaktır. Dünyanın kaderini bu uğurda sancı çekenler değiştirecektir. Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Bizler de bunun için üzerimize düşen her şeyi yapacağız; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır. Bizim de öğretmenlerimizin de bu görevlerde bulunma nedeni öğrencilerimizdir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber