İstanbul Belediyesi de mönüden tavuğu çıkardı

Haber Giriş : 28 Ekim 2005 02:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan çadırı kurmak yerine hijyenik paketlerde iftarlık dağıtmayı tercih eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kuş gribi endişesiyle mönü değişikliğine gitti. Daha önce basına paketlerin içinde tavuk-pilav olacağını duyuran büyükşehir belediyesi, Manyas'taki bir çiftlikte kuş gribine rastlanmasının ardından tavuktan vazgeçti. İstanbul'un 11 noktasında günde 50 bin kişiye dağıtılan paketlerde artık tavuk yerine kırmızı ete yer veriliyor. Belediye yetkilileri, Ramazan öncesinde mönüyü belirlerken, beyaz et tercih edenleri de düşünerek hem et hem tavuk vermeyi düşündüklerini, ancak kuş gribinden dolayı kamuoyunda oluşan hassasiyeti dikkate alarak daha sonra mönüyü sadece kırmızı etle oluşturmak durumunda kaldıklarını açıkladı.

Hijyenik paketler halinde dağıtılan paketlerin içinde pilav, et, hurma, zeytin, peynir, tatlı, paket su, paket ekmek, ıslak mendil, kaşık, tuz ve kürdan da bulunuyor. Bu yıl yalnızca Avcılar'da 5 bin kişi kapasiteli bir çadır kuran belediye Ramazan ayı boyunca 150 personel ve 50 araç şu noktalarda da hizmet veriyor: Aksaray Metro ve Eminönü İskele önlerinin yanı sıra Beşiktaş, Kadıköy, Mecidiyeköy, Şirinevler, Bakırköy, Karaköy, Büyükçekmece ve Taksim Meydanları.

Ay boyunca toplam 1,5 milyon kişiye yemek dağıtacak olan Büyükşehir Belediyesi, yemekleri de kendi tesislerinde üretiyor. Belediye yetkilileri ayrıca, 300 bin adet gıda ve 30 bin adet kahvaltılık paketi dağıtımını ise halen devam ediyor.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber