Semih Pala: Helal Birliği'nin çalışmalarını destekliyoruz

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Dünya Helal Birliği çalışmalarını desteklediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Helal Birliği'nin, Bursa'da bulunan genel merkezi tarafından Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa'nın bir dünya kenti olduğunu söyledi.

Dünya Helal Birliği Genel Merkezi'nin Bursa'da olmasının önemine değinen Pala, ?Bursa'nın ne kadar önemli bir kent olduğu ortaya çıkıyor. Bursa Kent Konseyi olarak, dünya kenti olan Bursa'da dünyaya yönelik çalışmalar yapan Dünya Helal Birliği'nin çalışmalarını destekliyoruz. Tüketiciler olarak, yediğimiz veya kullandığımız ürünlerin kültür değerlerimize göre ne olduğunun, nasıl olduğunun değerlendirilmesi gereği ortaya çıkmıştır. Dünyamızda olduğu gibi ülkemizde de bu değerlendirmeleri yapacak güvenilir kurumlar oluşmasını destekliyoruz.? dedi.

Toplantıda, Dünya Helal Birliği Genel Başkanı Ahmet Gelir, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'ya, çalışmalarından ötürü plaket verdi. Dünya Helal Birliği'nde 'Helal Sertifikasyonda Yeni Dönem'i anlatan Dünya Helal Birliği Genel Başkanı Ahmet Gelir, şunları ifade etti:

?2010 Şubat ayında bir grup akademisyen ve gönüllünün adım atıp başlattığı Dünya Helal Birliği Derneği, 12.12.2012'de denetlediği alanların arasına temizlik ürünleri ve kozmetik ile turizmi de alarak hedef genişletti. Bilindiği gibi, helal çalışmalarında dünya, üç merkezden yönetiliyordu; Dünya Helal Konseyi (Malezya), Dünya Helal Forumu (Endonezya) ve İkrik (İran). Dünya Helal Birliği, Türkiye merkezli çalışmalarıyla standartların kapsam alanını genişletti. Dünya Helal Birliği, ürün, hizmetler ve personeli uluslararası kabul gören denetim, metod ve sonuçlarını hedeflerken, İslam inanç sistemine saygıyı öne almaktadır. Dünya Helal Birliği standartlarına göre, ürünler ancak inanç hassasiyeti garanti edilip hilesiz, zararsız ve hijyen kurallığına uygunluğu denetlenip onaylandığında güvenilir hale gelir. İnsanımızın ürün ve hizmetlerden istediği, öncelikle inançlarına saygılı olmasıdır. Dünyada var olan denetim kriterlerini reddetmeden, kısacası, bilim ve teknolojiyi uygulama sahasına alırken, inanç ve kültürümüzü terk etmeden bir çalışmayı hedefliyoruz.?

Ahmet Gelir, Helal Sertifikasyon kapsamının; et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta ve ürünleri, tahıl ve tahıl ürünleri, bitkisel ve hayvansal kaynaklı bitkisel yağlar, meyve ve sebze mamuller, şeker ve şekerleme ürünleri, turizm, meşrubat, bal ve ürünleri, besin takviyeleri, enzimler, balık ve balık ürünleri, su, kimyasallar ve kozmetik şeklinde devam ettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber