?Aile şirketlerinde kurumsallaşma yöntemleri' eğitimi

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Akademisi, KOBİ'lere ve aile şirketlerine "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Yöntemleri" eğitimi verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ETO'dan yapılan açıklamada, ETO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime 140 firmanın temsilcisi katıldı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETO Başkanı Harun Karacan, eğitim öncesi yaptığı konuşmada, kurumsallaşmanın bir şirketin sürekliliği ve geleceğe taşınabilmesi için en önemli faktörlerden biri olduğunu belirterek, kurumsallaştırmayı sağlayan şirketlerin ayakta kaldığını kaydetti.

Türkiye'de şirket ömürlerinin çok kısa olduğunu ifade eden Karacan, buna karşın Avrupa'da yüzlerce yıldır faaliyetlerini sürdüren ve gelişmeye devam eden firmaların bulunduğunu, bunu başarmadaki en önemli noktanın kurumsallaşmak olduğunu vurguladı.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erhan Eroğlu, kurumsallaşmak isteyen KOBİ ve aile şirketlerine kurumsallaşmanın gereklilikleri, şirketlerini profesyonelce yönetebilmeleri için neler yapabilecekleri, yetki aktarımını etkin bir şekilde gerçekleştirerek işletmelerini nasıl büyültebilecekleri hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber