Bu ödülü ilk kez bir okul aldı

MMO Antalya Şubesi'nce, özel sektörde üretim ve hizmet ile kamuda stratejik plan yarışmasında Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi, bu ödülü alan ilk okul oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği meslekte 25 ve 40'ıncı yılını dolduran üyelerinin plaketle ödüllendirildiği gece kapsamında 8 ana başlıkta 98 kriterin gözönünde bulundurulduğu özel sektörde hizmet ve üretim olmak üzere iki kategoride ve kamu alanında en iyi stratejik plan yarışmasının kazananları da ödüllendirildi. Ödül töreni Kemerağzı Köyü'ndeki Royal Holidays Palace Hotel'de gerçekleştirildi.

Stratejik plan yarışmasında iki komisyonun incelemeleri neticesinde özel sektörde hizmet kategorisinde Anke Asansör, üretim kategorisinde ise Koppert Biyolojik Mücadele firması birinci seçildi. Kamu alanında ise ilk kez bir okul olarak Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi, en iyi seçilmeyi başardı.

Stratejik planları ile en iyi seçilenlerin ödülleri, MMO Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut ve oda yöneticileri tarafından, Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Karakaş, Koppert Genel Müdürü Ali Eroğlu ve Anke Asansör'den Canan Gürkan'a verildi.

ÖDÜL SÜRPRİZ OLDU

Stratejik plan çalışmalarını 2010'da yaptıklarını ve her yıl revize edildiğini belirten Mehmet Karakaş, 22 kişilik öğretmen grubu, bir endüstri mühendisi veli ve öğrencilerin gayretleri hazırladıkları stratejik planın iyi hazırlandığını, ancak böyle bir ödül alarak çok iyi bir iş yaptıklarının ortaya konulduğunu söyledi. Hazırladıkları stratejik plana yapamayacakları hiçbir şeyin konulmadığını belirten Karakaş, şöyle konuştu:

"Koyduğumuz hedeflerin tamamını bugün fazlasıyla gerçekleştirdik. Özel sektörün binlerce dolar harcayıp, profesyonellerce hazırlanan stratejik planlarına karşı, bizim kendi ekibimizin gayretleri ile hazırlanan planımızın böyle bir ödüle layık görülmesi çok sevindirici." Stratejik planlarına göre önümüzdeki 5 yılda Antalya birinciliği olduğunu da açıklayan Okul Müdürü Mehmet Karakaş, "Henüz ikinci yılımızdayken 8'inci sıradan 4'üncülüğe yükseldik. Hedef önümüzdeki 3 yıl içinde birinci olmak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber