Ahlat polisinden 'kış lastiği' uyarısı

Bitlis'in Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ticari araçlarda kış lastiği kullanılmasının zorunlu olması ile denetimlerini sıklaştırdılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Özyazıcı, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yeni bir uygulama ile ticari araçların kış lastiği kullanmasının zorunlu olduğunu ifade ederek, ilçede ise uygulamaların sık sık yapıldığını söyledi. Özyazıcı:?Trafik ekiplerimiz yoğun bir şekilde uygulamaları yapıyor. Kış lastiğinin üzerinde "M+S" işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu arttırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenen ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Buzlu zeminlerde kullanılan çivili lastikler de kış lastiği yerine geçiyor. Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar da kış lastiği kullanmak zorunlu olmuştur. Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca ?A? türü yetki belgesine kayıtlı otomobillere her yılın 1 Aralık ile yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması da zorunludur. Kamyonet, minibüs ve A türü yetki belgesine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin de kış lastiği olması zorunludur. Bizde trafik ekiplerimizce rutin olarak kış lastiği uygulamalarını yapmaktayız? dedi.

Müdür Özyazıcı, ilçedeki ticari araçlar da yapmış oldukları kış lastiği denetimlerinde her hangi bir sorunla karşılaşmadıklarını vurgulayarak, ilçe halkının ise bu konu çok duyarlı davrandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber