Mardin'de 25 kadın derneğine 3 milyon TL destek verildi

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Mardin'de 25 kadın derneğine 4 yıl içinde 3 milyon lira destek sağlandığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turhan Ayvaz, makamında yaptığı açıklamada, Türkiye'de sürdürülebilir gelişimi sağlamak ve kadınlara yönelik eğitim, kültür, sanat, spor ve istihdam fırsatlarının oluşturulması için hazırlanan SODES projelerinden 25 kadın derneğinin faydalandığını söyledi.

Kadınların sosyal hayata katılım oranlarının artırılmasının hayati önem taşıdığını belirten Vali Ayvaz, "Bu projeler özellikle kadınların sosyal hayata katılımını artırmak suretiyle daha fazla insanın eğitim almasını sağlıyor. Kadının istihdama çekilmesini sağlamak için Mardin'de Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında 2008?2012 yılları arasında kadınlara yönelik yapılan projelere toplam 3 milyon 246 bin TL finansman sağlandı. 2008 yılından itibaren desteklenen SODES projeleri ile bu süreçte 17 projeye destek verildi.? dedi

Söz konusu projelerle kadınların toplumsal yaşama daha fazla katılmalarının sağlanacağını kaydeden Ayvaz, şöyle konuştu: "Sosyal statülerinin iyileştirilmesine yönelik iş gücüne katılımını teşvik etmek ve meslek eğitimlerinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda desteklenecek projeler için öncelik, kadınların meslek edindirme ve istihdam projeleri yoluyla iş yaşamına ve bölge ekonomisine katkılarının artırılması olacak. Sürdürülebilir sonuçlar elde etmeyi amaçlayan SODES programı, kadınların başarılı girişimciler olarak tutunmalarına kadar geçen sürede de desteğine devam edecek.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber