'Adıyaman'da bunca zengin varken İstanbul'daki zenginlere gitmenin mantığı yok'

TOBB Kadın Kurulu Kurucu Başkanı ve Anadolu İş Kadınları Derneği Kurucu Başkanı Hayriye Ersoy, Adıyaman'da bulunan iş adamlarının ve STK başkanlarının öğrencilere destek olmalarını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş adamlarına ve maddi durumları iyi olanların öğrencilere burs vermeleri konusunda çağrıda bulunan Ersoy, ?Adıyaman'ın bunca zengini varken, öğrenciler için İstanbul'daki zenginlere gitmemizin bir mantığı yok.? dedi.

Bu işin bir vicdani sorumluluk meselesi olduğunun altını çizen Ersoy, çok sayıda öğrencinin burs konusunda kendilerinden de destek talepleri olduğunu, bu konun eğitim hayatına devam etmek isteyen öğrenciler için ne kadar önemli olduğunu yakından bildiklerini ayrıca burs vermek isteyenlerle ihtiyaç sahibi öğrenciler arasında aracı olmaya hazır olduklarını belirtti.

Eğitime katkı sağlamanın hem geleceğe güven vermek, hem de sorumluluğu paylaşmak olduğunu ifade eden Ersoy, şunları söyledi; ?Hepimiz bir bursun öğrenciler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İş adamlarımızı, STK başkanlarımızı burs vererek eğitime katkı sağlamaya, Adıyaman'ın okuyan gençlerine sahip çıkmaya ve destek olmaya davet ediyorum. Yaklaşık 15 yıldır İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, her yıl 5 ila 10 Adıyamanlı üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bu bölgeyi yürekten seven İSO Başkanı Tanıl Küçük, Adıyamanlı fakir ailelerin çocuklarını fark edip, olabildiğince yardım ediyor. Öte yandan Küçük, geçmiş yıllarda da birçok Adıyamanlı çocuğa kırtasiye ve ayakkabı yardımı yapmıştı. Her siyasi, sanayici, STK başkanı geride kalanları çokta göremez, onların mağduriyetini, sıkıntısını çokta fark edemez."

İhtiyacı olan öğrenciler için bir köprü görevini üstlenilmesi gerektiğini ifade eden Ersoy, "Sanayici, sanat ve siyaset dünyasından ulaşabildiğimiz kişilere başvurarak öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Memleketimiz adına üniversite öğrencileri için yardım istemeye devam edeceğim. Allah kimi insana maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yardım etmeyi nasip ediyor. Kimi insanlara ise nasip etmiyor. Geçmişte sayısız burs imkanı sağladığımız öğrencilerimiz vardı. Bu öğrencilere, 'Üniversite hayatınızdan sonra iş sahibi olunca bir öğrenciyi okutun' diyorduk. Fakat bu projemiz bir türlü hayata geçmedi. Aslında bu projemiz hayata geçmiş olsaydı, bugün birçok üniversite öğrencisi maddi sıkıntı yaşamayacaktı.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber