Cep telefonu şarj aletinden uyuşturucu hap çıktı

Zonguldak ve İstanbul'da yapılan operasyonlarda, cep telefonu şarj aleti içerisine gizlenmiş 84 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak ve İstanbul'da yapılan operasyonlarda, cep telefonu şarj aleti içerisine gizlenmiş 84 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, kentte uyuşturucu hap satışı ihbarı yapılması üzerine inceleme başlattı.

Ekipler, yaptıkları incelemede İstanbul'dan otobüsle Zonguldak'a S.A'nın

(26) uyuşturucu hap getireceğini belirlemesi üzerine zanlıyı fiziki takibe aldı.

Ekipler, S.A'yı Çaycuma ilçesi girişinde otobüsten indiği sırada gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlının sırt çantasında cep telefonlarına ait iki şarj aletinin içerisine gizlenmiş toplam 84 hap ele geçirildi.

Emniyetteki ifadesinin ardından S.A, Cumuhriyet Savcılığı'nca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis ekipleri S.A'yı teknik ve fiziki takibini sürdürdü. Yaklaşık 7 ay süren teknik takip ve telefon dinlemeleri sonucu S.A'nın da içinde bulunduğu bir uyuşturucu şebekesi belirlendi.

Ekipler İstanbul ve Zonguldak'ta belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

S.A'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.E, (34) ile B.E, (38) emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından S.A, E.Ö, İ.D, M.K, A.T, İ.İ adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından A.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken diğerleri nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Olayda adı geçen dört kişinin ise başka suçlardan dolayı halen cezaevinde bulunduğu, operasyonda gözaltına alınan İ.D'nin ise eroin bağımlısı olması sebebiyle tedavi gördüğü öğrenildi.

Bu arada gözaltına alınan kişilerin teknik takibe takılmamak için "Kart var mı-", "Domates lazım, biber lazım, patlıcan lazım" şeklinde şifreli konuştuğu tespit edildi.

Polis ekipleri dün akşam Mithatpaşa Mahallesi İkinci Makas Kavşağı'nda bir otomobile düzenledikleri operasyonda B.S. (26), E.Ö. (25) ve S.B'yi (25) gözaltına aldı.

Zanlıların yapılan üst aramalarında S.B'nin belinde poşet içerisine gizlenmiş 165 uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılardan B.S'nin montundan ise 3 gram kubar esrar çıktı.

Gözaltına alınan E.Ö'nün lakabının "Vali" olduğu bildirildi.

Zanlılardan S.B'nin emniyette verdiği ifadede üzerinden çıkan 165 hapın ise

"Vali" lakaplı E.Ö'ye ait olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber