Hakkari'de DAKA projesine yoğun ilgi

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) 'Hakkari İlinde Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme' projesine, rekor seviyede başvuru yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilikten yapılan açıklamada, projeye bölgedeki her türlü olumsuz şartlara rağmen, teknik elemanlar tarafından ortaya konulan çaba ve çalışmalar sayesinde, yaklaşık 70 yararlanıcının, 3 milyon 500 bin lira değerinde proje başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından finanse edilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nda da aynı özveri ve gayret gösterildi. Daha önce 6. etap toplamında uygulanan proje sayısı 35 iken, sadece 7. etap çalışmalarında 38 proje başvurusu alınarak, bu alanda da rekor düzeye başvuruya ulaşıldı."

Sözkonusu açıklamaya göre hibe programlarıyla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün, yöredeki bütün çiftçileri eş zamanlı olarak, toplu kısa mesajla bilgilendirdi. Konuyla ilgili bilgi notlarının yerel basın aracılığıyla yayınlanması, mahalle, belde ve köylerde düzenlenen bilgilendirme toplantılarıyla, her türlü kitle iletişim aracı kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesiyle, projelere olan ilginin artmasının sağlandığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber