Mühendis adayları yerfıstığı fabrikasını gezdi

Osmaniye Teknik Elemanlar Derneği'nin (OSTED) organizesinde fıstık fabrikasını gezen Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Gıda Mühendisliği öğrencileri yerfıstığı seçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki ay üniversiteyle imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren OSTED, gıda mühendisliği bölümünden 25 öğrenciye, Artaş Zeytincilik, Poyraz Fıstıkçılık ve Coşkun Et İşletmelerine teknik gezi düzenledi. Geziye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Adnan Bozdoğan, Yrd. Doç. Dr. Halef Dizlek ve Yrd. Doç. Dr. Kurban Yaşar, gıda mühendisliği öğrencileri ile derneğin tarım kulübü üyeleri katıldı. Yerfıstığının üretimi ve içerisindeki asit ve yağlar hakkında bilgiler edinen üniversite öğrencileri, fıstık ayıklama makinesini kullandı.

Dernek Genel Sekreteri Yunus İğci, ?İşbirliği protokolü çerçevesinde üniversite öğrencileriyle ilgili faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu hafta gıda mühendislerine yönelik teknik gezilerin ikincisini düzenledik. Öğrencilerin mesleki gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen program verimli geçti.? dedi.

Geziden duyduğu memnuniyeti dile getiren OKÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halef Dizlek ise ?OSTED'e yaptığı bu teknik geziden dolayı teşekkür ederim. Bu programlar öğrencilerin mesleki gelişmeleri adına çok önem arz ediyor. Öğrenciler derslerindeki teorik konuları teknik gezilerle birleştirerek bilgilerini arttırmakta, iş hayatında ne gibi işletmelerle karşılaşacakları ve hangi ortamlarda çalışacaklarını bu gezilerle öğrenmiş oluyorlar.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber