Başkan Çakır: Büyükşehir statüsü Malatya için dönem noktası olacak

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 'büyükşehir' statüsünün Malatya için dönüm noktası olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkan Ahmet Çakır, Malatya Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Odası üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Çakır, yeni yapı ile birlikte Malatya'nın tek elden yönetiminin sağlanması gerektiğini anlatarak şöyle dedi: " Büyükşehir statüsünü kazanmak yeterli değil. Bu süreci sağlıklı planlamak; imar planları, şehrin altyapı sorunları gibi belediyecilik hizmetleri konusunda sadece merkez olarak değil Malatya'nın bir bütün olarak, bütün ilçeleriyle birlikte bütün ana arterleri, altyapılarıyla bir bütünün parçası olarak görüp böyle planlanması gerekiyor.?

Başkan Çakır, yeni statüyle kent planı ne kadar sağlıklı yapılırsa kazanımların da o kadar fazla olacağını vurguladı. Kaynakların tek elden yönetilmesinin büyük bir avantajı oluşturacağını anlatan Çakır, ?Altyapı bütünlüğünün oluşturulması çok önemli. Biliyorsunuz Malatyamızda şu ana kadarki süre içerisinde de bir büyükşehir gibi çalışma gayreti içerisindeydik. Tabi elimizde bir büyükşehir yetkimiz yoktu ama özellikle Özel İdaremizle birlikte 2009 yılının sonunda 2010'un başlarında 1/25.000'lik çevre düzeni planı çalışmasını başlattıktan sonra imar planlarında yakın ilçe, beldelerimizle bir uyum içerisinde olmaya gayret ettik. Bu çalışmayla amacımız şehrin yapılaşmasında, imarında bütünlüğü oluşturmaktı. Biz bunu ulaşımda yapmaya çalıştık. Ulaşımda ciddi bir çalışma yapıldı; 7-8 belediyemizin ulaşımını biz yapmaya başladık. Bununla birlikte katı atık sahasını ileriye dönük olarak Malatya'ya 30 yıllık hizmet verebilecek bir yapıda ihalelerini yaptık.? diye konuştu.

Büyükşehir statüsü için aylar öncesinden hazırlık yaptıklarını aktaran Çakır, ?İmarla ilgili olarak bütün belediyelerimizden imar durumlarını istedik. Bunların hepsini toparlayacağız. Yine MASKİ'de oluşturduğumuz altyapı komisyonumuzla bütün yerleşim yerlerinin adeta altyapı röntgenlerini çekeceğiz. Mevcut hallerini tespit edeceğiz. Üst yapı ile ilgili olarak Fen İşleri Müdürlüğümüz uhdesinde oluşturulacak bir komisyonda da ihtiyaç olan üst yapıdaki eksiklikler tespit edilecek. Dolayısıyla daha sağlıklı bir planlamayı, hangi bölgede ne kadar eksikliğimiz var, bunları da Büyükşehir olmadan önce planlamasını yaparak elimizde raporlaştıracağız, Büyükşehir olmadan bunu da hazır hale getirmiş olacağız. Ayrıca şu anda sahada da çalışmalarımız hızla devam ediyor? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber