Üstün yetenekli öğrenciler için seferberlik

B.E.Ü. Özel Eğitim Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZELMER) II. Yönetim Kurulu Toplantısı'nı tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi'nde yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıdan çıkan sonuçta ise üstün yetenekliler hakkında aile, öğretmen danışmanlığı, seminer, konferansların yanı sıra doğa eğitimi ve bilim okulları kampları oluşturulacak.

Danışma Kurulu'ndan üyelerin de bulunduğu toplantıda yapılacak faaliyetler kararlaştırıldı. Genç Bilim İnsanı & Üniversite Köprüsü Projesi ile ÖZELMER ve Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi'nin üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminde işbirliğine gidilmesi planlanıyor.

İlk önce Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir işbirliği protokolü hazırlanması kararlaştırıldı. ÖZELMER üstün yetenekliler hakkında aile, öğretmen danışmanlığı seminer, panel, konferanslar yapmanın yanında, yaz döneminde Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kampları oluşturacak.

ÖZELMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Said Tortop, ?Yönetim Kurulumuz tarafından tüm birimlerimiz oluşturuldu. Önümüzdeki dönem ise eğitim faaliyetlerimize başlamayı planlıyoruz. Üstün yeteneklilerin eğitimiyle ilgili araştırmalara da büyük önem veriyoruz. Bir akademik dergi de hayata geçireceğiz. Zonguldak ili bilinçli bir aile yapısına sahiptir. Öğretmenlerimiz de çalışkan ve gayretliler. Geçen sene yaptığım seminerlerde ciddi ilgi görmüştüm. Bu yüzden çok hızlı mesafe alacağımıza kanaatim tamdır? dedi.

ÖZELMER Danışma Kurulu üyelerinden olan Zonguldak BİLSEM Müdürü Ayhan Eliçora ve Okul Aile Birliği Başkanı Metin Biçici de toplantılara katıldı. ÖZELMER'in çalışmaları noktasında üstün yeteneklilerin eğitimiyle ilgili tüm paydaşların katkısı ve alınabilecek önlemler masaya yatırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber