Memur, bıçakla Genel Müdürün makam odasını bastı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2005 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, memuru tarafından makamında baskına uğradı. Makamda yaşanan baskın olayında, Genel Müdür Adlı, rüşvet aldığı ileri sürülen memurun "sümen bıçaklı" saldırısından kendisini son anda kurtardı.

Tayini çıkartılan, ancak her seferinde siyasi çevreleri devreye sokup tayinini durdurmayı başaran memur, Tabu Kadastro Genel Müdürü'nün makamına kendini "Osman" isimli bir gazeteci olarak tanıtıp girmeyi başardı. Başkentte bürokrasiye bomba gibi düşen saldırı olayının perde arkasının araştırılması üzerine, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Müfettişleri olaya el koyarak harekete geçti.

Edinilen bilgilere göre, Tapu Kadastro Genel Müdürlük binasında dün öğle saatlerinde, Yenimahalle Tapu Müdürlüğü'ne bağlı Etimesgut Tapu Kadastro'da kontrol memuru olarak çalışan ve hakkında rüşvet iddiaları nedeniyle 3 kez tayini çıkartılan Kontrol Memuru Doğan Gül, Genel Müdür Zeki Adlı'nın son tayin kararının ardından yüz yüze görüşmeyi denedi. Genel Müdür Adlı ile görüşebilmek için kendini gazeteci olarak tanıtan uyanık memur, önce ön görüşme için Genel Müdür Yardımcıları'yla konuştu. Genel Müdür'ün tavrı konusunda nabız yoklayan Gül, "Genel Müdür tayinini durdurmaz. Hakkında tüm iddiaları biliyor" diyen Genel Müdür Yardımcıları'nın sözleri üzerine makama yöneldi.

Memur Gül, Özel Kalem'e kendini "Osman" adlı gazeteci olarak tanıtıp Genel Müdür Zeki Adlı ile görüşmek istediğini iletti. Öğle saatlerinde yaşanan bu olayda, Genel Müdür Zeki Adlı, kendini gazeteci tanıtan memur Gül'ü makamında kabul etti. Gül, Genel Müdür Zeki Adlı'ya ilk sorusu "Doğan Gül'den ne istiyorsunuz ?" oldu. Adlı ise, "Doğan Gül'ü siz nereden tanıyorsunuz?" sözleri karşısında memur Gül, söz konusu kişinin kendisi olduğunu söyledi ve hakkındaki iddialarla ilgili olarak diyalogu küfürleşmeye kadar götürdü. Özel Kalem'e bağlı bekleme odasında bulunan Gül'ün, küfürleşmeler sırasında üzerinde bulunan sümen bıçağını çıkartarak Adlı'ya tehditle bulunduğu ileri sürüldü. Tapu Kadostro Genel Müdürü Zeki Adlı ise olaylarla ilgili olarak İHA'ya yaptığı açıklamada, kendisine saldırdığını ileri sürdüğü memur Gül'ün elini son anda tutup kendini koruduğunu belirtti. Makam odasında yaşanan arbedenin üzerine odaya giren Özel Kalem çalışanlarıyla güvenlik görevlilerinin memur Gül'ü etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

MAKAM SALDIRISI KARAKOLA TAŞINDI

Önce Etimesgut'tan Yenimahalle'ye, ardından da rüşvet iddialarının kesilmemesi üzerine 3 aylığına geçici görevle Erzurum'a tayini çıkartılan Doğan Gül'ün, tüm bu tayinleri durdurmak için siyasileri araya soktuğu belirtildi. Gül'ün makam odasındaki istenmeyen kavgaya sebep olan son tayinin ise Kastamonu'ya direkt Genel Müdür tarafından yapıldığı öğrenildi. Hakkındaki iddialarla ilgili olarak Genel Müdür Zeki Adlı, bir yandan Teftiş Kurulu Müfettişleri'ni görevlendirdi, diğer yandan da memur Gül'ün tayinini Kastamonu'ya çıkarttı.

Bayındırlık Bakanlığı ile İstanbul Valiliği'nde de etkin görevlerde bulunan kişileri devreye sokup tayinini durdurmaya çalıştığı kaydedilen Gül ile Adlı arasında makam odasında meydana gelen olay, karakolda son buldu. Adlı, Balgat 50.Yıl Karakolu'na giderek, olayla ilgili ifade verdiğini ve memur Gül'ün nezarethaneye alındığını söyledi. Genel Müdür Adlı, karakolda ifadesini avukatsız olarak vermesine rağmen hakkında çeşitli rüşvet iddiaları bulunan memur Gül için 3 avukatın birden gelmesinin manidar olduğunu açıkladı. Genel Müdür Adlı, 2 hafta öncede memur hakkında soruşturma için müfettiş görevlendirdiğini bildirdi.

Kurumun adının makamında meydana gelen bu olayla kirlenmesini istemediğinin altını çizen Adlı, söz konusu memur Gül'ün kardeşinin Etimesgut'ta emlakçılıkla uğraştığına, ayrıca kardeşinin daha önce Tapu Kadastro'dan emekli olduğuna dikkat çekti. Genel Müdür Adlı, kontrol memuru Gül'ün sadırgan bir tutum izlemesini ise, "Genel Müdür Yardımcılarım ile benden tayini konusunda sonuç alamayınca, öfkeyle böyle bir sonuca gidildi" şeklinde açıkladı.

50. Yıl Karakolu'nda ifadelerinin alınmasıyla birlikte konuya ilişkin olarak Cumhuriyet Savcılığı tarafları serbest bırakılan Gül hakkında, Genel Müdürlük Müfettişleri inceleme başlattılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber