ASKİ'den su baskınlarına mazeret: Yılların ihmali

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Kadir Küreksiz, başta Şakirpaşa, Ova, Fevzipaşa, Onur, Bahçelievler ve Demetevler olmak üzere 17 mahallede yaşanan su baskını sıkıntısının devam eden çalışmaların ardından son bulacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küreksiz, buralardaki su baskınlarını ise 'yılların ihmali' diye açıkladı.

Önceki gün başlayan ve dün şiddetini artırarak devam eden yağışların Adana'da bazı sorunların yaşanmasına neden olduğunu dile getiren Kadir Küreksiz, ?Adana'da dün metrekareye 80 kg yağış düştü. Meteoroloji yetkililerine göre yağışlar şiddetini artırarak sürecek. Söz konusu bu yağış miktarı normalin çok üzerinde ve şehrin bazı bölgelerinde sıkıntılara neden oluyor. Mevcut su tahliye sistemimiz saniyede 1 metreküp su tahliye ederken son yağışlardaki aşırı yüklenmeden dolayı tahliye noktalarına saniyede 3 ile 5 metreküp yağmursuyu düşüyor. Ancak arıtma tesislerimizden başlayan proje sayesinde, sıkıntı yaşayan 17 mahallemiz ve demiryolu altgeçidi başta olmak üzere kentimiz bu sıkıntılardan kurtulacaktır.? diye konuştu.

ASKİ Genel Müdürü Küreksiz yeni kolektörlerin 2x4 ebadında borulardan oluştuğunu kaydederek, ?Yeni kolektörlerin aslında 20-30 yıl öncesinde planlanıp yapılması gerekiyordu. Bugüne kadar ihmal edilen bu sorunu çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmalar en geç 4 ay içinde tamamlanacak. Böylece, birkaç gündür yoğun yağış nedeniyle zaman zaman trafiğe kapatmak zorunda kaldığımız demiryolu altgeçidinde bir daha böyle bir sorun yaşanmayacaktır.? dedi.

SORUNUN ANA NEDENİ; İMARSIZ VE KAÇAK YAPILAŞMA

Adana'ya her yağmur yağdığında özellikle kenar mahallelerde yaşanan su baskınları sorununun imarsız ve kaçak yapılaşmadan dolayı meydana geldiğini de vurgulayan Küreksiz, ?Gecekonduların yoğun olduğu mahallelerde bir çok ev yol kodunun altında kalıyor. Biz ne yaparsak yapalım, kodun altında kalan evlerde yaşanan bu sıkıntıyı çözmek mümkün değil. Adana'da imarlı yapılaşmanın olduğu hiçbir mahallede yağmur nedeniyle tek bir sorunun yaşanmaması tesadüf değildir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber