Vali Karaloğlu, gazetecilerle havuzu hem inceledi, hem de yüzdü

Van'daki en büyük yatırımlardan biri olan Olimpik Yüzme Havuzu vatandaşların hizmetine açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 19 Milyon TL'ye mal olan olimpik havuz, ulusal ve uluslararası yarışlara ev sahipliği yapabilecek. 50 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde bulunan yüzme havuzunda 2,5 metre genişliğinde 10 kulvar bulunuyor. Van Valisi Münir Karaloğlu, gazetecilerle birlikte havuzda hem incelemelerde bulundu hem de yüzdü.

Van'da Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olimpik yüzme havuzu geçtiğimiz günlerde hizmete başlamıştı. İlde görev yapan Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla havuzda hem incelemelerde bulunan hem de yüzen Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem öncesinde havuzun bitme aşamasına geldiğini ancak deprem nedeni ile bazı sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Tesislerde hafta içi ve hafta sonlarında programların düzenlendiğini söyleyen Karaloğlu, ?Sadece kadınlara yönelik olanlarda var. Sadece erkeklerin girebileceği seanslarda var. Karma olanlarda var. Ana sınıfından lise aşamasına kadar okul takımlarının çalışabileceği saatler var. Yüzme havuzumuzdan öğrenciler ücretsiz olarak istifade edecek. Büyükler, eğer abone olurlarsa aylık 80 lira karşılığında sınırsız abone olabilecekler. Ama tek seferlik yüzmek isteyenlerde 7 lira karşılığında burada gelip havuzda yüzebilecekler.? şeklinde konuştu.

"SPOR ALTYAPISINA CİDDİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ"

Van'da sporun altyapısına çok ciddi yatırım yaptıklarına değinen Karaloğlu, 5 bin kişilik bir spor salonu inşaatının devam ettiğini, ilçelerde de açık ve kapalı spor salonlarının yapıldığını açıkladı. Karaloğlu, ?Gençlik ve Spor Bakanımızın katılımıyla bu yıl Ferdi Sporları Merkezi'ni açmıştık. Bu merkeze günde 600 ile 700 kişi istifade ediyor. Bu rakamlar hafta sonları bin 200 kişiye kadar çıkabiliyor. Biz aynı yoğunluğun Olimpik Yüzme Havuzumuzda da yakalayacağımıza inanıyoruz. Van bu tip tesislere susamıştı, artık Van'daki gençlerimizde vatandaşlarımızda özellikle kadınlarımızı bekliyoruz. Çok güzel fıtness salonumuz da var. Her türlü spor aktivitesinin yapılabileceği kompleks oldu. Gençlik ve Spor Bakanımıza, bakanlığımızın çalışanlarına, teknik ekibine hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

Geçmişte hayal olan birçok şeyde son yıllarda çok hızlı mesafe alındığını dile getiren Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bölgenin hem altyapı olarak eksiklikleri gideriliyor hem de yetişmiş insan gücü olarak da eğitimdeki aldığımız mesafeyle de çok ciddi mesafe alıyoruz. Bu ilerlemeler inşallah bölgenin ve Türkiye'nin geleceğini çok parlak olduğunu da gösteriyor. Bunlar keşke yıllar önce bölgede ve Türkiye'de yapılabilseydi. Zaten bu havuzdan Türkiye'nin birçok ilinde de yok. Şuanda da yok. Belki yarı olimpik havuzlar, 25 metre boyunda olanlar var. Ama olimpik yüzme havuzu Türkiye'nin birçok ilinde de şuanda yok ama Van'da var.?

Açıklamanın ardından Vali Karaloğlu, basın mensupları ve kurum amirleri ile birlikte havuzda yüzdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber